Tennissensasjon herjer i Wimbledon: – Eksepsjonell

(Cirstea-Raducanu 3–6, 5–7) Emma Raducanu (18) er tennisverdens ferskeste sensasjon. 337 spillere var rangert foran briten før Grand Slam-turneringen. Nå er hun klar for 4. runde.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Jeg er målløs. Jeg visste ikke hva reaksjonen ville være da jeg vant, og så skjedde det, sier hun og takker publikum for støtten.

Raducanu falt ned på knærne da Sorana Cirstea satte ballen i nettet i siste sett. Publikummet reiste seg og applauderte henne med entusiasme.

– Dette er utvilsomt den største banen jeg har spilt på. Det var en jevn kamp, men dere fikk meg gjennom andre settet, og det første og hele kampen, fortsetter britenes nye yndling, som får får frem latteren hos publikum:

– Pappa sa til meg «pakker du ikke litt mange skift med match-klær nå?», flirer Raducanu.

Hun har nettopp slått verdens 45. beste tennisspillere i strake sett. Jubelen var tidvis øredøvende og hvert poeng ble møtt med stående applaus. Hun er den yngste briten som har tatt seg til 4. runde.

– Jeg visste hun var eksepsjonell første gang jeg så henne.

Ordene tilhører Nigel Sears som har trent henne siden hun var 15 år. Hans ord bærer tyngde i tennisverdenen. Han trente tidligere verdensener Ana Ivanovic og er svigerfar til to ganger Wimbledon-vinner Andy Murray.

– Helt ærlig, så tror jeg ikke det finnes noen grenser, sa Nigel Sears, da han ble spurt om potensialet til Raducanu av Daily Mail.

På veien til den andre uken av Wimbledon-turneringen har hun forbauset og gledet tennisfansen. Få hadde trodd det skulle gå så langt. Hun er kun rangert som nummer 338 i verden – enn så lenge – og var én av syv som fikk «wildcard». Motstanderne har vært langt mer erfarne:

  • Vitalija Djatsjenko, 30 år (150 i verden)
  • Marketa Vondrousova, 22 år (42)
  • Sorana Cirstea, 31 år, (45)

I den 4. runden venter vinneren av oppgjøret mellom Jelena Ostapenko (34) og Ajla Tomljanovic (75). Hvis begge gjør jobben, venter et møte med verdensener Ashleigh Barty i kvartfinalen.

Da har hun britenes tennisikon Andy Murray og resten øyriket i ryggen:

PS1! I den 4. runden ser hun ut til å få selskap av USAs stjerneskudd, Coco Gauff (17), som slo Kaja Juvan 6–3, 6–3.

PS2! Wimbledon kan du se på Discovery+ og Eurosport Norge.

Publisert: