Klæbos morfar fikk slag - dropper sesongåpningen

Johannes Høsflot Klæbo (25) dropper sesongåpningen på Beitostølen. Morfar Kåre Høsflots (78) slag tidligere denne måneden er en av årsakene.

NÆRT FORHOLD: Kåre Høsflot har trent barnebarnet Johannes i mange år.
  • Magnus Gamlem, VG
Publisert: Publisert:

7. november ble Johannes Høsflot Klæbos morfar og trener Kåre Høsflot lagt inn på St. Olav Hospital med slag. Det melder Adressa.

– Han er blitt testet, undersøkt og utredet i uka som har vært, og ble skrevet ut fra St. Olavs hospital i går mandag 15. november. Kåre ser ut til å ha kommet fra slaget med begrensede konsekvenser/skader, og alt tyder på at han vil komme seg tilbake til normal gjenge igjen etter litt opptrening. Han vil bli fulgt opp av St. Olavs for ytterligere tester og opptrening i ukene som kommer, opplyser Haakon Klæbo til Adresseavisen.

Han opplyser videre at Kåre Høsflot trenger å ta det med ro i tiden fremover, og at de går ut med opplysningene for å unngå spekulasjoner og pågang fremover.

– Morfar er på bedringens vei, men han trenger tid til opptrening. Det er fint at han er hjemme igjen etter mange dager på St. Olav – og nå skal han bruke tid på å bygge seg opp. Det står veldig bra til med ham. Humøret hans er på topp - som vanlig, sier Johannes Høsflot Klæbo til VG.

Les også

Klæbo vil ofre jul i Norge for høydetrening

Johannes Høsflot Klæbo har besøkt morfaren på sykehuset flere ganger. 25-åringen dropper sesongåpningen på Beitostølen - delvis på grunn av slaget til morfaren.

– Det er en helhetlig vurdering som ligger til grunn for beslutningen min. Det har vært vel mye i det siste. En liten forkjølelse, uker med høydetrening og det som skjedde med morfar, sier Klæbo.

Han har planer om å kjøpe en stor TV til morfaren slik at han får sett på skiløp i ukene som kommer. Allerede den siste helgen i november er det verdenscupåpning i Ruka i Finland.

– Johannes ble forkjølet ved inngangen av helgen, og er først i normal trening fra i dag/i morgen. Da var det ganske lett avgjørelse å råde ham til at Beitostølen utgår. Men det er bare småtteri, sier sprinttrener Arild Monsen til VG.

Publisert:
  1. Langrenn
  2. Johannes Høsflot Klæbo
  3. Kåre Høsflot

Mest lest akkurat nå

  1. Ny gnist hos Viking-spillerne: – De har full kontroll nå

  2. – Vi sitter her og fryser. Politikerne har ikke bakkekontakt

  3. Det blir mer snø i Sør-Norge - farevarsel om stiv kuling og storm flere steder langs kysten

  4. I kveld kan Herrem være med på norsk VM-historie

  5. Knut Arild Hareide flytter til Rogaland

  6. Bertelsen & Garpestad gikk for storstilt julebord: - De ansatte fortjente det