Kristoffersen mistet seieren i andre omgang: – Jeg hater å tape mot ham

Marcel Hirscher viste seg nok en gang som verdensener i storslalåm.

Henrik Kristoffersen hadde bestetid i førsteomgang i Sveits, men krampa nok nordmannen da verdenscupseieren skulle deles ut.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

– Jeg hater å ligge bak ham nå. Han har 66 verdenscupseiere og jeg 16? Men jeg har 50 pallplasser, så jeg tangerer Kjetil Jansrud i dag og det er deilig. Det er noe å ta med seg, smiler Henrik Kristoffersen til TV 2 etter at han atter en gang har blitt nummer to bak verdens beste alpinist.

– Marcel Hirscher kjørte helt rått, for det var en bra omgang av Henrik. Han er et hode foran resten av oss, slår Leif Kristian Haugen fast overfor samme kanal.

Selv sto han i målområdet og ble nummer 11 mens dramaet om førsteplassen utartet seg i lørdagens verdenscup i sveitsiske Adelboden.

Henrik Kristoffersen sammen med sin overmann: Marcel Hirscher.

Første på fire år?

Der ledet Henrik Kristoffersen rennet etter første omgang og lå an til å ta sin første seier i storslalåm siden Meribel i mars 2015.

Les også

Henrik Kristoffersen skuffet i Kroatia

Det var bare et problem: Marcel Hirscher var nummer to. Og verdenseneren kjørte en vanvittig andre omgang, knuste konkurrentene og kjørte inn til en tid Kristoffersen ikke kunne matche.

– Jeg hadde så krampe på slutten der, jeg trodde jeg skulle klappe sammen hele veien. Det er vondt å stå akkurat nå, for å være ærlig, sier Krisoffersen til TV 2.

Ledet til siste mellomtid

Nordmannen ledet til siste mellomtid, men kjørte ikke like godt som østerrikeren i mellompartiet og måtte se seg slått med 71 hundredeler.

– Jeg visste ikke at han hadde kjørt bra, så jeg bare smellet bra. Jeg kjørte bra til den siste kanten, men så kjente jeg at jeg var sliten. Jeg tapte alt derfra og ned. Det er en kamp, dette her, sier Kristoffersen og sier til TV 2 at det ikke er umulig å slå østerrikeren.

Publisert: