Aabrekk debuterte med seier

Et ungt AaFK-lag vant 4-0 mot Florø etter to scoringer av stjerneskuddet Henrik Bjørdal.

Aalesund fikk en god start på fotballåret med en 4-0-seier over Florø.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Harald Aabrekk er kjent for å gi unge spillere sjansen, og viste det til gagns i sin første kamp som AaFK— trener. Hele fem lokale tenåringer fikk han plass til i startelleveren mot Florø, Izatullah Ahmadzai (18 år), Thomas Martinussen (19), Vebjørn Hoff (18), Henrik Bjørdal (17) og Torbjørn Grytten 19). Og flere kom inn etter pause.

Av disse var det Bjørdal som markerte seg mest. Spilleren som fikk sitt gjennombrudd i fjor, satte inn AaFKs to første mål. 3-0 ble scoret av en annen ung lokal unggutt, innbytter Sondre Fet. Mens den islandske debutanten Daniel Gretarsson satte inn 4-0.

Les også

Aabrekk etter 4-0 i debuten: - Godt fornøyd

Framoverrettet fotball

Det unge AaFK-mannskapet startet godt, og skapte flere farligheter i åpningen av kampen. Det var tydelig at Aabrekk har innprentet en mye mer direkte spillestil enn slik AaFK spilte under Jan Jönsson i fjor. Da de oransje vant ballen ble den slått raskt i lengderetningen til løpsvillige medspillere. Og var det ikke opplagte alternativer i nærheten, kom ofte en tidlig langpasning i bakrom på hurtigtogene ”Mos” Abdellaoue og Torbjørn Grytten.

AaFK åpnet aggressivt og bra og kom til sin første sjanse allerede etter tre minutter, da Michael Barrantes fant en offensiv Jo Nymo Matland på venstresiden. Matland slo direkte gjennom til Vebjørn Hoff, som kjempet seg inn i Florø-feltet og avsluttet i nettveggen fra litt skrått hold. En bra mulighet etter et fint angrep.

God Barrantes

Barrantes, som spilte sentralt på midtbanen, var veldig sentral i åpningen og prøvde seg på en frekkis etter fem minutter da han prøvde å lobbe over Florøs keeper fra midtbanen. Nicklas Fenderup så imidlertid faren og rygget tilbake og reddet.

Ifølge Harald Aabrekk var det mye å glise over under Aalesunds 4-0-seier over Florø.

Florø fikk sin første mulighet etter 13 minutter, og den var stor. AaFK sleit med å klarere et innlegg og en Florø-spiller headet ballen i stolpen.Et par minutter senere var det AaFK som var frempå igjen. Henrik Bjørdal ble spilt fri på høyresiden og brente av – høyt over mål.

AaFK var gode og aggressive i åpningen og spilte raskt i lengderetningen, men utover i første omgang kom Florø stadig mer inn i kampen og skapte en del, spesielt på sin venstreside.

Bjørdal scoret

Etter 30 minutter satte AaFK inn 1-0. Som så ofte før gikk AaFK raskt i angrep når de vant ballen. Torbjørn Gryttens avslutning ble blokkert, men Bjørdal plukket opp ballen og satte den kontrollert ned i hjørnet bak Florøs keeper.

Etter scoringen kom en god AaFK-periode. Hjemmelaget vant ballen gunstig ved flere anledninger og kun upresise gjennombruddspasninger og svake avslutninger hindret flere scoringer.

I det 38. minutt fikk AaFK en gratismulighet da Mos snappet opp et svakt tilbakespill. Han spilte uselvisk til Vebjørn hoff, som skjøt like over fra god posisjon. Like etterpå gav Barrantes Florø en enorm mulighet med en tversoverpasning i eget forsvar, men merkelig nok greide ikke gjestene å få ballen i mål. Dette var Florøs andre store sjanse i kampen.

Men AaFK gikk til pause med ledelse etter en brukbar omgang, der det i hvert fall var tydelig hva som Aabrekk har innprentet. Lite kjæling med ballen og direkte fotball framover i banen.

Sju bytter

I pausen gjorde AaFK ikke mindre enn sju bytter, og blant annet de to nye islendingene Daniel Gretarsson og Aron Thrandarson kom på banen. Det gjorde også enda flere lokale unggutter, som Sondre Fet og Elias Dalberg.

Omgangen begynte med en håpløs tversoverpasning i eget forsvar av Tero Mäntylä. Florø kom alene med reservekeeper Andreas Lie, som var Lie reaksjonssterk og reddet glimrende ved to anledninger.

Med så mange bytter var det naturlig at starten av andre omgang ble mye tråere for hjemmelaget enn den første. Det var tydelig at kreative og gode Barrantes var byttet ut, og AaFK sleit med å tilrive seg et spillemessig overtak og skapte lite sjanser.

Men Henrik Bjørdal var fortsatt på banen, og etter 61 minutter trikset han seg mellom flere Florø-forsvarere, før han ble taklet i god scoringsposisjon.

Straffebom

Minuttet etterpå fikk AaFK straffe, da Vebjørn Hoff ble lagt i bakken. Debutant Trandarssons straffespark var brukbart, men Florøs keeper Frenderup gjettet riktig hjørne og reddet.

Like etterpå kom enda en unggutt på banen for hjemmelaget. Seksten år gamle Joakim Barstad, opprinnelig fra Ravn, tok plass i midtforsvaret.

Andre omgang ble et lite antiklimaks etter at AaFK hadde vært veldig direkte og sjanseskapende i første omgang. De to bakromsspissene Mos og Grytten var byttet ut, og AaFK spilte mer planløst og omstendelig enn før pause.

Tre raske mål

Henrik Bjørdal var imidlertid god, og syttenåringen satte inn sitt og AaFKs andre mål i det 80. minutt. Et innlegg fra høyresiden fant Bjørdal foran mål. Han dro seg lekkert fri med en følsom berøring og banket ballen kontant i hjørnet. En nydelig prestasjon av Bjørdal, som fikk sitt store gjennombrudd i den oransje trøya i fjor.

Nå løsnet det for AaFK og innbytter Sondre Fet satte inn AaFKs tredje mål etter 88 minutter. Og minuttet etterpå var det nykommer Daniel Gretarsson som var frempå og fastsatte sluttresultatet til 4-0. Slik startet AaFK (4-4-2): Grytebust – Ahmadzai, Dyrestam, Mäntylä, Matland – Martinussen, Hoff, Barrantes, Bjørdal – Abdellaoue, Grytten

Benken: A. Lie, Barstad, O. Lie, Gretarsson, Orry, Thrandarson, Dahlberg, Fet

Publisert: