United vinner færre kamper med van Gaal enn med Moyes

Og den statistikken var ikke Louis van Gaal spesielt begeistret for å bli konfrontert med.

David Moyes hadde en tøff tid som Manchester United-manager, og fikk sparken fire kamper før sesongen var over. Men starten hans var ikke noe dårligere enn arvtager Louis van Gaals.
 • Nicholas Bergh
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Manchester United tilbragte forrige sesong i en blanding av historiske hjemmetap og uforløst angrepsspill. Men etter at David Moyes ble erstattet av trenerstjernen Louis van Gaal i sommer, skulle alt bli så mye bedre. Men har det blitt bedre?

Etter at United tapte 0-1 hjemme for Southampton søndag, er det ikke mye som skiller Louis van Gaals statistikk med forgjengerens tall.

På van Gaals 21 første seriekamper som United-manager står laget med ti seire, syv uavgjort og fire tap. Etter 21 seriekamper forrige sesong hadde United elleve seire, fire uavgjort, og seks tap, da med David Moyes som manager.

Det betyr at United har akkurat like mange poeng — 37 - som de hadde etter like mange kamper i fjor. Slik reagerte van Gaal da engelsk presse konfronterte han med tallene:

— Så dere har ventet til dette øyeblikket, når dere kan stille dette spørsmålet? Alle ukene har dere ventet på å stille dette spørsmålet, øyeblikket når jeg har like mange poeng som David Moyes, at jeg ikke har gjort det bedre, sa van Gaal etter kampen.

Les også

Van Gaal forsvarer Falcao-vrakingen

— Hvor mye fremgang?

Det finnes også andre tall som ikke akkurat setter van Gaals managergjerning i et godt lys, nærmere bestemt overgangssummer.

For mens Moyes nøyde seg med å betale 27,5 millioner pund (ca. 314 millioner kroner etter dagens kurs) for Marouane Fellaini i løpet av hans første sommer som United-sjef, punget United ut om lag ut 153 millioner pund (ca. 1,78 milliarder kroner etter dagens kurs) i løpet av van Gaals første overgangssommer.

David Moyes slet med å hente store stjerner til Manchester United. Det har ikke vært et problem for Louis van Gaal. Her fortviler sommersigneringen Ángel di María under kampen mot Southampton. Di María ble kjøpt fra Real Madrid i sommer.

Van Gaal disponerer rett og slett et mye dyrere lag, men flere poeng har det ikke blitt. Det påpeker den høyt respekterte fotballskribenten Mark Ogden i en spalte for The Telegraph.— Hvor mye fremgang trengs for at 153-millioner-pund-investering i sommer har lønnet seg? En forbedring på fem poeng siden tilsvarende tidspunkt forrige sesong? Åtte poeng? Ti poeng?

— Uansett hva referansenivået er: Virkeligheten etter Louis van Gaals første 21 kamper som United-manager er at 37 poeng er akkurat det samme som hans fortapte forgjenger, David Moyes, skriver Ogden.

Les også

Southampton-heltens feiring fikk sjefen til å riste på hodet

— Van Gaal antydet at de var dumme

Til tross for at Moyes' United også hadde scoret ett mål mer etter 21 kamper, mener mange at United har sett bedre ut spillemessig denne sesongen. I så måte var ikke søndagens kamp et egnet bevismateriale, siden United endte opp uten skudd på mål, etter at van Gaal hadde utelatt stjernespiss Radamel Falcao fra kamptroppen.

Ogden gir imidlertid van Gaal skryt for å ha hevet «moralen» og «selvtilliten» på Old Trafford, med henvisningen til at sommersignerer som Ángel di María har vist lovende takter.

Ian Herbert i The Independent mener søndagens tap var et stort nederlag for van Gaal, spesielt tatt i betraktning hans langvarige konflikt med Southampton-manager Ronald Koeman.

Manchester Uniteds 2-0-seier over Swansea i januar 2014 var David Moyes' 21 første seriekamp som manager for klubben. Her studerer skotten en duell mellom Swanseas Alejandro Pozuelo og Uniteds Alexander Büttner.

— Van Gaal unngikk alle spørsmålene og deltok i hans vanlige rutine av å antyde at de som stilte spørsmålene var dumme. Men han visste at han hadde blitt intellektuelt beseiret. Egoet hans er skadet, og Koemans er forsterket.Selv om United har like mangepoeng som forrige sesong, ligger van Gaals United mye bedre an i kampen om topp fire-plasseringer. Forrige sesong var United på syvendeplass etter 21 kamper, fem poeng bak Liverpool på fjerdeplass.

Nå er United nummer fire på tabellen, med to poeng opp til Southampton på tredjeplass, og ett poeng ned til Arsenal på femteplass.

Van Gaals menn er ute av ligacupen, men fortsatt med i FA-cupen.

Nederlenderens neste mulighet til bevise at United har forbedret seg kommer neste lørdag. Da spiller United mot Queens Park Rangers på Old Trafford.

Manchester Uniteds seriekamper med Louis van Gaal som manager:

_16. august: Manchester United - Swansea 1-2

24. august: Sunderland - Manchester United 1-1

30. august: Burnley - Manchester United 0-0

14. september: Manchester United - Queens Park Rangers 4-0

21. september: Leicester - Manchester United 5-3

27. september: Manchester United - West Ham 2-1

5. oktober: Manchester United - Everton 2-1

20. oktober: West Bromwich - Manchester United 2-2

26. oktober: Manchester United - Chelsea 1-1

2. november: Manchester City- Manchester United 1-0

8. november: Manchester United - Crystal Palace 1-0

22. november: Arsenal - Manchester United 1-2

29. november: Manchester United - Hull 3-0

2. desember: Manchester United - Stoke 2-1

8. desember: Southampton - Manchester United 1-2

14. desember: Manchester United - Liverpool 3-0

20. desember: Aston Villa - Manchester United 1-1

26. desember: Manchester United - Newcastle 3-1

28. desember: Tottenham - Manchester United 0-0

1. januar: Stoke - Manchester United 1-1

11. januar: Manchester United - Southampton 0-1_

Les også

 1. Tidligere Barcelona-spiller klar for Manchester United

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Manchester United
 4. Southampton FC
 5. Louis van Gaal

Mest lest akkurat nå

 1. Mandag morgen går strømprisen til himmels

 2. Viking leder - holder det til tre poeng?

 3. Nå er det nesten umulig å få tak i ved i Stavanger og Sandnes

 4. Charlotte Østborg (30) har begynt å skjule ansiktet til datteren på sosiale medier. Hun er ikke den eneste

 5. Brannvesenet måtte redde pipefast fugl

 6. Haaland med ny rekord: – Er helt overlegen