Slik reagerer svenskene på nok en norsk vintertriumf: – Ikke i alpint også ...

SVT frykter mer norsk dominans. Nå i alpint.

Slik reagerer svenske SVT etter norsk dominans i alpint.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Sverige skal til EM i fotball, men i vinteridrettene blir som regel svenskene satt i skyggen av norske utøvere.

I langrenn har nesten den norske dominansen blitt et problem, og nå frykter svenskene det verste etter Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde historiske trippel i Val Gardena.

På sin Twitter-konto har Sveriges Television (SVT) lagt ut et bilde av Jansrud, Svindal og Kilde og skrevet: "Ikke i alpint også ... Norge, Norge, Norge på topp".

Se Twitter-meldingen her:

Sveriges eneste håp under super-G-rennet i Val Gardena, var Alexander Köll som startet som nummer 66. Han kjørte riktignok ut og ble dermed disket.

Svenskene frykter åpenbart at norske utøvere skal dominere nok en vinteridrett. I alpint hører det riktgnok til sjeldenhetene at nasjoner dominerer på denne måten.

De tre norske alpinstjernene sørget den første norske trippeltriumf siden Ole Kristian Furuseth, Finn Christian Jagge og Tom Stiansen gjorde det samme i slalåm i 1998. Og det er aller første gang at dette skjer i et super-G-renn.

Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde jubler for norsk totaldominans i super-G-rennet i Val Gardena.

I det norske alpintmiljøet hylles de norske trippelgutta.— Det er helt fantastisk. Det er ikke helt overraskende, men at alle tre får det til å klaffe er helt utrolig, sier tildigere landslagstrener Håvard Tjørhom.

— Jeg tenkte i Beaver Creek da det ble dobbeltseier at det var en slags milepæl. Så kommer de og gjør dette på neste fartsrenn. De tar nye steg for hvert renn, og veldig stabile uansett bakke eller type snø. Dette kan bli en fantastisk sesong, sier den tidligere landslagstreneren.

Sensasjon:

Les også

Historisk norsk trippel i Val Gardena

— Totalen for oss er jo fantastisk. Det er helt ekstraordinært bra. Så er det en ekstra glede med at Kilde får det til å klaffe, sier sportssjef for alpintgutta, Claus Ryste.

– Det er historisk! Det er total norsk dominans! utbrøt kommentator Andreas Toft under NRKs sending.

Saken oppdateres!

Topp fem i super-G-rennet i Val Gardena:

1. Svindal 1:28.12

2. Jansrud +0,34

3. Kilde +0,44

4. Matthias Mayer +0,54

5. Andrew Wiebrecht +1,01

Hør siste episode av Aftenpodden Sport:

Publisert: