Ny seier for overraskelseslaget Sandnes: – Hvor skal dette ende?

Sandnes har overrasket alle og står allerede med åtte poeng i serien. Og det er ikke mye som tyder på at det ikke blir mange flere.

Lars Sigve Hamre var i godt scoringshumør i kampen mot Kolstad og dundret inn en rekke mål.
  • Svein Hagen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Sandnes – Kolstad 33-25:

Sandneshallen: Lars Sigve Hamre dundret inn et par scoringer helt fra start, og var med på å sette standarden i kampen. Selv om hjemmelaget falt litt bakpå en periode i etter en god åpning, så var det i realiteten aldri noen tvil om hvem som var det beste laget i Sandneshallen.

– Jeg traff perfekt fra start, men så bommet jeg noen ganger, uten at det preget meg og laget i det hele tatt, sier han.

Kolstad ledet faktisk med fire mål tidlig i den første omgangen, før hjemmelaget våknet skikkelig og kunne gå til pause med 15-14-ledelse.

Det var nemlig en del rot i spillet til Sandnes, og verken framover eller bakover på banen fungerte det optimalt det første kvarteret.

Rotet litt det første kvarteret

– Vi rotet det til for oss en periode, men tok oss veldig fort inn igjen. Det er en egenskap som kan bli gullverdt utover sesongen, understreker Lars Sigve Hamre.

Han legger ikke skjul på at både han og resten av troppen er mer en overrasket over at de allerede har sikret seg åtte poeng.

Andre Ellertsen ble godt passet på av Kolstad-spillerne og slapp ikke like ofte til som vanlig, men flere ganger dundret han inn scoringer.

– Hvor skal dette ende? Før sesongen startet var det vel ikke mange som hadde trodd at vi skulle stå med så mange poeng tidlig i sesongen. Faktisk var det nok ikke mange som hadde trodd at vi skulle kapre så mange poeng sesongen totalt, forklarer han.

Var helt overlegne

Trener Dalibor Sedjak smilte og var veldig godt fornøyd med det som ble vist ute på banen i dette oppgjøret.

– Utover i den andre omgangen var vi totalt overlegne, og spillerne skal virkelig ha ros for at de sto kampen helt ut, uten at de lagde det spennende på slutten, forklarer han.

Han er imidlertid snar med å legge til at spillerne fortsatt må holde beinene godt plantet på jorden, selv om de faktisk har vunnet fire kamper så langt i sesongen.

Morten Linder er gjennom på kanten og setter ballen behersket inn i nettmaskene.

Sedjak synes også det faktum at det var en ny målvakt som sto fram og viste seg i det umulige hjørnet, er en viktig egenskap for laget.

Imponert over målvaktsspillet

– Bjørnar Roth kom inn et stykke ut i den første omgangen, og han vartet opp med rekke redninger kampen gjennom. Det er sterkt av en spiller så langt i sesongen har vært vår tredjekeeper, sier Sedjak.

Lars Sigve Hamre har virkelig tro på at laget kan kapre flere poeng framover. Det forutsetter imidlertid at laget opptrer like bastant i forsvar, har målvakter som redder det aller meste, samtidig som de også klarer å omsette sjansene framover på lik linje med kveldens oppgjør mot Kolstad.

– Vi må virkelig ta vare på det som var positivt i denne kampen i arbeidet vårt videre. Og det var faktisk veldig mye. Samtidig må vi ikke glemme at vi rotet en god del det første kvarteret, det er noe vi må klare å luke bort, understreker en meget fornøyd Hamre.

SANDNES – KOLSTAD 33–25

Pause: 15–14

Sandneshallen, 580 tilskuere

Dommere: Tor Brede Launes og Vidar Larsen

Utvisninger: Sandnes 1x2 min., Kolstad 2x2 min.

Toppscorer Kolstad: Daniel Brandmo 8.

Sandnes: Ole-Andre Lerang, Bjørnar Roth – Lars Sigve Hamre 7, Harald Willumsen, Morten Linder 4, Eirik Torjusen 2, William Aar 5, Martin Hare 2, Fredrik Aksland 1, Haakon Rovik, Edwin Fjeldtvedt 1, Abel Nagy 6, Eivind Erland Gade, Anders Krognes Gjevik, Simen Sagli 1, Andre Ellertsen 4.

Publisert:
  1. Håndball
  2. Sandnes

Mest lest akkurat nå

  1. – Man er ganske alene hvis noe går galt

  2. Ingen har så langt dødd av omikron. Forskere lanserer ny teori om hvorfor den sprer seg så raskt

  3. Dette har du neppe sett før på et julemarked

  4. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste

  5. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.

  6. – Sex er breddeidrett hvor penetrasjon ikke er eneste måten å ha sex på