Spillermangelen bekymrer AaFK-ekspertene

– Vi har fått ja fra klubber på tre spillere og forhandler med spillerne nå, kontrer AaFK-ledelsen.

– Har kontroll: At supporterne har vært bekymret en stund er ingen overdrivelse. Nå virker selv AaFK-ekspertene litt kritiske til det som skjer – eller eventuelt ikke skjer – på Color Line Stadion. Til det kjedsommelige må Trond Fredriksen forsvare seg med at han føler at AaFK har kontroll på situasjonen.
  • Eirik Hjelvik
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Høyst trolig vil ikke en eneste ny spiller være på plass når AaFK starter oppkjøringen onsdag. Nå ropes det et varsku i retning Color Line Stadion.

Spillerflukten i vinter – og spillermangelen på veg inn – betyr at AaFK-oppkjøringen starter med bare 17 spillere, deriblant med bare en keeper og fire forsvarsspillere (se faktaboks).

Les også

- Nederlender sa nei til AaFK

– Jeg må innrømme at jeg synes det ser litt bekymringsfullt ut. Jeg håper virkelig AaFK har bedre kontroll enn det ser ut til. Hvis ikke kan det bli knalltøft, sier Reidar Vågnes.

Han har vært fotballtrener i en årrekke og var i flere år sportslig utviklingsleder i AaFK.

Hans skepsis deles langt på vei av tidligere AaFK-spiller Frode Fagermo.

– I likhet med Reidar vet jo jeg lite om hvor langt AaFK faktisk har kommet, men det er klart at de er «klinke nødt» til å få på plass fire-fem spillere til før sesongstarten. Og jo lengre tid det tar, jo vanskeligere blir utgangspunktet, sier Fagermo.

Reidar Vågnes er spesielt bekymret over at flere nøkkelspillere fra i fjor er forsvunnet.

– Bærebjelker må erstattes, og det er både vanskelig og kan koste en del penger. Og ikke minst blir det vanskeligere til kortere tid du har på deg, sier Vågnes.

Frode Fagermo følger opp.

– I fjor var jeg ganske tydelig på at stallen var for dårlig. Da overlevde man i eliteserien. Nå er stallen ytterligere kraftig svekket. Om man vil unngå en tung 2016-sesong, må ting skje.

Les også

Bookmakerne har talt: Disse er favoritter i topp og bunn kommende sesong

– Har jobbet godt

Fagermo påpeker samtidig at AaFK ikke har hatt for vane å glede supporterne med julepresanger.

Tidligere har både Kjetil Rekdal og Janne Jönsson vært kritisk til AaFK-ledelsens jobb på overgangsmarkedet.

Men det mener AaFK-trener Trond Fredriksen blir skivebom i dette tilfellet.

– Jeg føler vi har gjort en kjempejobb alle mann i denne perioden. Vi har jobbet hardt for å få til både det ene og det andre, som dere blant annet så da dere på forunderlig vis fant ut at han nederlenderen var aktuell for oss. Vi har jobbet i riktig tempo og jeg har ingenting å utsette på verken den ene eller den andre, sier Trond Fredriksen.

– Men nå begynner folk å bli bekymret. Oppkjøringen starter onsdag, fem spillere er borte og ikke en eneste – minus Marlinho – har kommet inn?

– Jeg skjønner at folk er utålmodig. Samtidig får jeg 30 til 50 henvendelser fra spillere som vil til AaFK hver eneste dag. Jeg kunne signert spillere i hytt og pine, men det er ikke det som betyr noe. Da får jeg heller tåle at folk er utålmodig nå i stedet for å bli skuffet over de nye spillerne når serien starter, sier Fredriksen.

– Du er ikke bekymret selv?

– Jeg er ikke bekymret, men jeg har store ambisjoner for dette laget her og da er det ønskelig å forsterke det. Og per dags dato er jeg ganske trygg på at vi skal være godt rustet til seriestarten, sier Fredriksen.

Les også

AaFK bytter ut La Manga med Malta

Forhandler med tre spillere

I går ble det kjent at nederlenderen Mark van der Maarel endte opp med å takke nei til AaFK (se egen sak)

– Kan dere ha lagt lista for høyt hittil og risikere å ende opp med ingenting?

– Du kan gjerne si at vi har lagt lista høyt, men for min del er det ikke så farlig å få et nei. Jeg føler meg trygg på at spillerne vi har her allerede er gode nok for eliteserien, og da må vi jakte spillerne som kan heve oss ytterligere, sier Fredriksen.

Samtidig kommer han og AaFK med en smule utradisjonell melding – som tyder på at de føler for å berolige bekymrede supportere.

– Akkurat nå er vi i konkrete forhandlinger med tre spillere. Vi har fått ja fra klubbene, men må bli enig med spillerne. Det kan sjølsagt ende med nei fra spillerne, men vi har et håp om å kunne melde om en eller to signeringer i løpet av uka, sier Trond Fredriksen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk