Kalte motspiller homofil – fikk direkte rødt

Bærums Simen Juklerød er uenig i utvisningen.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Se situasjonen i vinduet ovenfor

SANDNES STADION, Sandnes Ulf-Bærum 3-2:

— Det blir sagt mange flere ting i løpet av en fotballkamp som er verre, sier Bærum-spiller Simen Juklerød, som er uenig i utvisningen.

Det var etter knappe 70 minutter i søndagens 1. divisjonskamp mellom Sandnes Ulf og Bærum at dommer Anders Gjermshus plutselig dro opp det røde kortet og viste Simen Juklerød av banen.

I forkant hadde Bærum fått et frispark på 17 meter, og bortelaget var i ferd med å gjøre seg klare til å ta dødballen da Juklerød så rødt.

homohets.jpg

Aftenbladet har fra flere spillere som stod i nærheten av situasjonen fått opplyst at Juklerød skal ha kalt en motspiller for homofil. Selv forklarer Bærum-spilleren situasjonen slik:— Det var mye diskusjon frem og tilbake mellom meg og nummer 8 på Sandnes Ulf (Aksel Berget Skjølsvik, journ. anm.) Så ble det sagt noe som dommeren mente at jeg skulle få direkte rødt kort for.

- Spillere rundt deg skal ha hørt deg si «jævla homo»?

— Det stemmer ikke. Jeg sa aldri «jævla » . Men det var et sekund jeg ikke tenkte der, og sa det andre ordet ja. Og det er selvfølgelig helt teit. Men jeg mener likevel ikke det er rødt kort.

- Er det ikke bra at dommeren slår ned på uttalelser som går på legning?

— Ikke med tanke på måten jeg sa det på. Det blir sagt mange flere ting i løpet av en fotballkamp som er verre, sier Juklerød.

Dommer Anders Gjermshus ønsket etter kampen ikke å gå innpå hva som ble sagt da han valgte å vise Juklerød ut, utenom at det var grov munnbruk.

- Var du noen gang i tvil om det var direkte rødt?

— Nei, aldri, sier Gjermshus bestemt.

I en melding på Twitter søndag kveld melder Bærum Sportsklubb følgende:

«Vi aksepterer IKKE at våre spillere kaller andre for homo eller lignende. Det sies mye dritt ila kamper, men vi har nulltoleranse for sånt.»

«Det var uheldig at det ble sagt og vi tar selvkritikk for hendelsen. Saken tas videre internt.»

Publisert: