Stabæk-Loe: - Dette er svært overraskende

<br></br><br></br><p>Erik Loe trekker seg som presidentkandidat i NFF og trer til side i Stabæk.</p>

OSLO 20111014. Eliteserien fotball, Vålerenga - Viking : Vålerengas Veigar Pall Gunnarsson etter eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Viking på Ullevaal stadion fredag. Vålerenga vant 3-0.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
  • Marius Vik
Publisert: Publisert:
loe-lead
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Ryktene har svirret over at det kom til å komme en beintøff innstilling fra påtalenemnda i Gunnarsson/Stengel-saken, og med rette:

Stabæk er innstil til å få maksimalboten på en halv million kroner, Vålerengas på 350.000. I tillegg er Erik Loe, Inge André Olsen og Truls Haakonsen fratatt retten til å ha verv eller stillinger i NFF de neste tolv til atten månedene.

I Stabæk slår innstillingen ned som en bombe.

— Om dette kommer overraskende på oss? Ubetinget ja, sier Erik Loe.

Har ikke gitt opp

Aftenposten møtte Stabæks styreleder sent torsdag kveld på Telenor Arena, der Stabæk-styret satt og behandlet innstillingen til doms- og sanksjonsutvalget. En dom vil sannsynligvis ikke falle før om tre-fire uker, men med en slik innstilling skal mye gjøres for at ikke både Stabæk og Vålerenga vil straffes hardt.

Begge klubbene understreker likevel at det vil kjempe videre, men er forsiktig i sine uttalelser.

- Vi vil ikke forhåndsprosedere, men forventer at doms- og sanksjonsutvalget har flere spørsmål før de fatter sitt vedtak, sier Jon Pran, styreleder i Vålerenga Invest Fotball AS.

— Stabæk har de siste ukene argumentert for et helt motsatt syn, men registrerer at vi ikke er blitt hørt. Det er alvorlig, og nå skal vi se på anmeldelsen før vi tar de neste skrittene, sier Erik Loe.

Loe ferdig i NFF

For Loe personlig er innstillingen til påtalenemnda ekstra alvorlig. Torsdag kveld la Stabæk ut en pressemelding om at han trer til side som styreleder i Stabæk, overfor Aftenposten avslører Loe også at han ikke vil utfordre Yngve Hallén i neste års presidentkamp.

- Jeg er ferdig i NFF, uten at jeg opplever det som viktig.

Loe ble nylig foreslått av divisjonsforeningen som mulig presidentkandiat, men hvis anmeldelsen blir til dom, er han uaktuell som NFF-president.

- Det er ingen karriere innenfor NFF, det er ikke sikkert det blir noen motkandidater til Hallén engang, sier Loe.

— Det som er viktig nå er å gjenreise tilliten til Stabæk. Men blir jeg dømt av doms- og sanksjonsutvalget, er min tid ferdig også i Stabæk.

Jon Pran er også opptatt av at tilliten til Vålerenga skal gjenoppbygges.

— Saken er beklagelig, det er ikke positivt for omdømmet vårt.

Både Pran og Loe understreker likevel at de ikke har motta signaler fra sponsorer om at de vil vegre seg for å investere i klubbene som følge av all den negative støyen Gunnarsson/Stengel-saken har skapt.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk