Solskjær: – Vi har hatt mange feider

I fire år var Mark Dempsey Ole Gunnar Solskjærs assistent. Søndag møtes de for første gang til trenerduell.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

MOLDE: Søndag får Molde sin første mulighet til å reise seg etter den pinlige cupexiten mot Stjørdals-Blink på onsdag. På motsatt trenerbenk vil Ole Gunnar Solskjær se sin tidligere assistenttrener Mark Dempsey, i det som vil bli deres første eliteseriemøte.

Solskjær forteller til Rbnett at han ser fram til å møte kompisen.

Les også

Blink møter Sarpsborg i neste cuprunde: - Vi må forvalte energien riktig

– Det er første gang vi møtes i en offisiell kamp. Vi har hatt mange feider på trening, men heldigvis er det ikke vi to som skal spille. Han er i bedre form enn meg, men på banen stoler jeg på mine spillere , sier Solskjær.

Han innrømmer at det er litt ekstra spesielt å møte mannen som var hans høyre hånd i fire år, først i Molde og deretter i Cardiff.

Ole Gunnar Solskjær på fredagens Molde-trening.

– Ja, det er klart det. Men vi skal heldigvis ikke spille som sagt. Jeg kjenner «Demps» veldig godt, og han kjenner meg. Vi har diskutert hundrevis av laguttak. Jeg vet at han kommer til å komme med noe lurt, og han vet sikkert at jeg kommer til å finne på noe, sier Solskjær lurt.

Les også

Solskjær: - En mann for framtida

Solid åpning

Dempsey kom til Haugesund i fjor, og var da Jostein Grindhaugs assistent. Nå er det engelskmannen som har ansvaret i rogalandsklubben, og laget har fått en brukbar åpning på sesongen med 13 poeng og sjuendeplass etter at de åtte første rundene er spilt.

Haugesund er et lag Molde har slitt mot de siste årene. MFK har ikke vunnet på Haugesund stadion siden 2010, men også de tre siste hjemmekampene mot FKH har gitt tap. Solskjær forventer seg en tøff kamp også denne gangen.

– Det er et godt lag som har fått en god start i år. De har stor styrke i begge boksene. De har store, sterke spillere, og det blir sikkert mye dødballer og lange innkast. Alt sånn skal vi være forberedt på å møte. Så vet jeg at «Demps» liker at de prøver å spille fotball, og jeg regner med at han har gitt dem noen tips om hvordan de skal spille mot oss. Han kjenner jo også oss ganske godt. Men vi er godt forberedt, sier Solskjær.

Kortsamlere

Haugesund er laget som har plukket desidert flest kort i årets eliteserie. På de åtte første kampene har det blitt 21 gule kort, samt to røde kort. Mot MFK må forsvarsspillerne Vegard Skjerve og William Troost-Ekong sone karantene etter å ha dratt på seg tre gule kort.

Solskjær er imidlertid ikke så sikker på at det er den fysiske spillestilen som har gitt FKH den voldsomme mengden kort denne sesongen.

– Det kan være at de sparker bort ballen etter at dommeren har blåst. Det er ikke alltid at de gule og røde kortene i Norge kommer for aggressivt spill dessverre. Nå tror jeg det roer seg med alt dette rundt dømmingen. Nå ser det ut til at de tar til fornuft i litt flere situasjoner. Så skal vi ha vekk det stygge spillet, men det har ikke Haugesund stått for. Det er selvsagt den ene situasjonen hvor en spiller og keeperen står og diskuterer ute på banen og krangler litt. Men at det er gult kort når du går etter ball er ikke alltid riktig , mener Solskjær.

Se også Solskjær prate om cuptapet mot Stjørdals-Blink, samt hans mening om det kan bli for mye rotasjon på laget, i videovinduet øverst.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk