Sint Kalla tok et oppgjør med trenerens uttalelser

— Den får han stå for selv, sa Charlotte Kalla etter ny nedtur.

Charlotte Kalla ble nummer syv, noe hun ikke var i nærheten av å være fornøyd med.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

FALUN/OSLO: 10 kilometer friteknikk ble nok en nedtur på hjemmebane i Falun for Charlotte Kalla.

Syvendeplass, 34 sekunder bak Therese Johaug, høres kanskje ikke så forferdelig ut, men for svenskenes førstedame er det langt svakere enn hvor hun egentlig ønsker å være.

Kalla har ikke fått det til å stemme denne sesongen, og lørdagens niendeplass var hennes dårligste plassering på distanseløp på 14 måneder.

— Hun har det ikke så bra i sjelen akkurat nå, sa damenes landslagstrener Mattias Persson til SVT etter lørdagens løp.

Akkurat den uttalsen har fått mye oppmerksomhet i Sverige, og det var tydelig at Kalla selv ikke satt særlig pris på den.

Charlotte Kalla hadde nok en tung dag i skiløypen, og etter løpet tok hun også et oppgjør med en uttalse fra egen trener.

— Den uttalelsen får virkelig Mattias Persson stå for selv, sa hun til SVT, og forlot så intervjuet ifølge Expressen.Langrennssjef Johan Sares har varslet at han vil ta en prat med Persson om kommentaren.

— Det får stå på hans regning, sa også pressesjef Torbjörn Nordvall etter søndagens løp.

Han avbrøt Kalla da hun skulle til å bli intervjuet av Expressen, og geleidet henne rett forbi resten av journalistene som gjerne ville høre hvordan Kalla har det.

— Hun ga beskjed om at hun ville ha det overstått raskest mulig, sa svenskene pressesjef Torbjørn Nordvall.

Han la senere til:

— Det finnes grenser for hva vi skal la henne tåle akkurat nå.

Om løpet sa Kalla dette til SVT:

— Det var et tungt løp i dag og jeg fikk ikke de svarene jeg ville ha. Jeg forsøkte å ta meg sammen, men i Mördarbakken ville det seg ikke, sier hun.

Trener Persson sa før løpet søndag at han sto for uttalelsen fra dagen før, men etter løpet beklaget han.

— Ordet sjel hadde vel store proporsjoner. Det var et uheldig ord å bruke. Hadde jeg brukt et annet ville ikke oppmerksomheten blitt den samme, sier han til Expressen.

Persson sier han nå skal sette seg ned for å snakke med Kalla, så ikke relasjonen skal bli ødelagt.

Les også denne om suverene Johaug:

Les også

Nå har Johaug utlignet rekorden til sin store barndomshelt

Kalla får trøst av Therese Johaug

Kalla har tette bånd til de norske stjernene, og Therese Johaug er blant dem som lider sammen med sin venninne og rival.

Etter søndagens løp viste hun mye omtanke for Kalla.

— Jeg skjønner at Charlotte legger veldig stort press på seg selv og Sverige legger sikkert også press på henne. Det blir veldig fokus på at hun ikke er i form og ikke går fort på ski. Da tror hun fort på det selv også, at hun ikke kan klare å få det til. Det sitter mye i hodet. Jeg synes veldig synd på henne, at hun ikke klarer å få ut det hun er god for. Denne sesongen her tyder på at ikke helt har vært hennes.

— Det er utrolig synd på henne, jeg føler virkelig med henne.

Heidi Weng (til venstre) har funnet tilbake til godformen, men det holdt likevel ikke til å følge Therese Johaug helt til mål.

— Hva sier du når du ser henne?- Hun syntes det var veldig tungt da jeg snakket med henne i går. Jeg prøvde på en måte å motivere henne med at det var en ny dag og nye muligheter. Men det vil seg ikke for henne, og det er veldig vondt å se. Jeg ønsker at hun skal gå fort på ski.

- Hvilke råd kan du gi til henne?

— Det viktigste er å ha troen på det en gjør, at en har gått fort på ski tidligere, og at en har det i seg, prøve å finne frem igjen godfølelsen.

Kalla skal redde svenskenes ære

Også den norske suksesstreneren Egil Kristiansen har forståelse for at Kalla har det tungt om dagen.

— Det er sikkert ikke så lett når du er den som skal redde Sveriges ære, når det ikke er så mange andre som presterer og det ikke er noen herreløpere som er med i toppen, saKristiansen etter søndagens løp, hvor tre norske kvinner nok en gang sto øverst på pallen.

Ingvild Flugstad Østberg har stor forståelse for at Kalla har det tungt akkurat nå.

— Hun tok VM-gull på 10 kilometer skøyting i fjor. Dette skal egentlig være en suveren distanse for henne og hun hadde sikkert lyst til å være med å kjempe om pallplass. Det er jo ikke noe gøy. Så hvis hun får en god opplevelse eller et knepp opp på slutten av sesongen kommer kanskje smilet på plass igjen.

Det er ingen tvil om at de norske kvinnene gjerne vil ha selskap av sine svenske venner og rivaler når de gjør opp om seieren mot slutten av løpene.

— Vi vil jo alle sammen ha Sverige tilbake i toppen. Vi tok tredobbelt i dag og firedobbelt i går. Det er jo voldsomt med norsk dominans. Men vi vet hvor fort det kan snu. Jeg håper at Charlotte og de blir med helt i toppen snart, sa Østberg, som selv fikk det tungt på andrerunden og ble nummer ni.

Johaug vant foran Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Trodde du han var en maskin? Nei, Martin Johnsrud Sundby er visst også et menneske:

Les også

Sprakk på slutten - ingen norske på pallen

Les også

Uhrenholdt Jacobsen på gråten etter kollisjon med svensk løper

Hør siste episode av Aftenpodden Sport som denne uken handler om dopingspørsmål mot norsk dominans, svensk ski-tyveri i Kollen og Høgmos ferd mot giljotinen:

Publisert: