Kjenner du igjen dette landslaget? Snart kan de bli nummer to i verden

Lå nede på 117. plass for fire år siden. Nå er de helt oppe i verdenstoppen.

SNUOPERASJON: Wales har gjennomført en utrolig klatring på FIFA-rankingen. Etter å ha vært nede på 117. plass for fire år siden, kan de nå bli nummer to.
  • Torgrim Gotland Bakke
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Wales har aldri spilt i et EM og har ikke deltatt i et mesterskap siden VM i Sverige i 1958, men nå er Gareth Bale & co i ferd med å etablere seg som ett av verdens beste fotballandslag. I alle fall i følge FIFA-rankingen.

Med seier hjemme mot Israel på søndag, er Wales sikret en EM-billett. Men seieren kan også sikre dem andreplassen(!) på FIFA-rankingen.

Trenger hjelp

Det er BBC som har regnet ut hva som kreves for at Wales skal nå plassen Norge lå på i 1993 og 1995. På torsdag slo de Kypros borte etter et sent vinnermål fra landets store stjerne, Gareth Bale. Og hvis Wales vinner mot Israel, klatrerde opp til en fjerdeplass. Forbi nasjoner som Chile, Colombia og Brasil. De søramerikanske lagene spiller kun privatkamper denne helgen, og de gir færre rankingpoeng enn kvalifiseringskamper.

«Dragene» fra Storbritannia kan også passere Tyskland og Belgia på tredje— og andreplass, men da må de ha hjelp.

Wales klatrer til en andreplass dersom Skottland klarer uavgjort mot tyskerne og Kypros kan overraske alle med en seier mot Belgia.

Historien kan gjentas

Men samme hvor de havnet på rankingen, er det garantert de tre poengene som vil bety mest for Wales og landslagssjef Chris Coleman dersom det blir seier på søndag. Wales leder sin gruppe med 17 poeng, tre poeng foran Belgia og fem foran Israel med tre kamper igjen.

Dermed er en tur til Frankrike neste sommer sikret med seier mot Israel, noe som ville vært mer enn passende. For sist Wales kvalifiserte seg til et mesterskap, for nesten 60 år siden, var det nettopp Israel som ble slått.

FOTBALLFEBER? Vi anbefaler disse sakene om EM-kvalifiseringen:

Publisert: