Vegard Ulvang varsler store endringer i VM og OL: Klassisk sprint og skiathlon kan forsvinne

– Sannsynlig med endringer, sier Ulvang.

Petter Northug har dominert skiathlon-øvelsen i mesterskap i mange år. Her fra VM i Lahti.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Det er absolutt sannsynlig at det blir endringer i mesterskapsprogrammet i langrenn. Det kan bli vedtatt på kongressen i mai, sier lederen for FIS' langrennskomité, Vegard Ulvang til NRK.

Under FIS sitt høstmøte i helgen ble terminlisten for kommende sesong bestemt og den er for sesongen 2018/19 nærmest klarlagt.

Les også

Finsk TV-kanal hevder langrennsøvelse blir fjernet: – De har ikke rett, sier Åge Skinstad

Det ble også en del diskusjoner etter at FIS' renndirektør Pierre Mignery oppfordret nasjonene til å gi sin mening om konkurranseprogrammet med tanke på mulige endringer i VM og OL.

Vegard Ulvang mener at det kan komme endringer i langrennsprogrammet i kommende VM og OL. Klassisk sprint kan være på vei ut.

Ifølge Ulvang kom det fram at man vil droppe 30/15 km fellesstart med skibytte (skiathlon) og isteden innføre 30/15 km jaktstart med utgangspunkt i resultatlisten fra 15/10 km intervallstart.

Man vil også at det bare skal være en stilart i sprint og den skal være i fri teknikk. Lagsprinten vil man gjøre ha med en utøver av hvert kjønn.

Lederen i FIS' langrennskomité understreker at dette foreløpig er tanker og ikke konkrete forslag som er behandlet. Det skjer først til kongressen i Hellas i mai.

Der tror Ulvang at det kan blir endringer som kan bli gjeldende fra Seefeld-VM i 2019.

– Vi har hatt det samme mesterskapsprogrammet siden Oberstdorf-VM i 2005, så det kan være på tide å tilpasse oss. Vi må være så attraktive som mulig, sier Ulvang, som ikke selv vil ta standpunkt til forslagene.

Publisert: