Supporter freser mot Tom Nordlie-forslag: – Glem det!

Skeid tok seg videre i cupen, men forslaget om sammenslåing av Oslo-klubber ble ikke veldig godt mottatt.

Tom Nordlies forslag om å slå sammen Oslo-klubber ble ikke godt mottatt av supporter Morten A. Fagerli.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Skeid-Lyn 2–1

NORDRE ÅSEN: Det var Skeid-spillerne som kunne juble foran egne supportere etter den klassiske cupduellen mot Lyn på Nordre Åsen torsdag kveld.

Før kampen tok Skeid-trener Tom Nordlie til orde for å slå sammen noen av klubbene i hovedstaden som ligger noen nivåer under lokomotivet Vålerenga.

Han mener det må til for å få et lag til fra Oslo opp på norsk fotballs øverste nivå.
Nordlies utspillet ble imidlertid ikke godt mottatt i boden hvor Skeids supporterutstyr ble solgt i pausen av cupkampen.

– Hva, har Tom Nordlie sagt det? Å slå seg sammen? Glem det!

Morten A. Fagerli har akkurat hatt kledd lokale opp i skjerf, capser og T-skjorter. Redigereren av supporterbladet «Okseblod» fnyser av forslaget til lagets trener.

– Det har vært snakk om det før. Det har vært Lyn/Frigg, Skeid/Frigg, Skeid/Lyn/Frigg, jeg vet ikke hva.

– Så du sier et klart nei?

– Det neiet er så klart som det kan få blitt. For dette handler om identitet, det handler ikke om gods og gull. De mindre klubbene i byen kan gjøre det, men for Skeid, Lyn og Frigg bør det være uaktuelt. Blir det snakk om det tror jeg du ser Bastionen og Skeidoksene i tog sammen, sier han om supportergrupperingene til de to lagene.

Les også

Nordlie mener osloklubber bør slå seg sammen: – Det er mange følelser som hindrer fornuftig tankegang

Morten A. Fagerli solgte supportereffekter i pausen av cupkampen mellom Skeid og Lyn.

Tomålsscorer avgjorde

Det var 853 tilskuere som møtte frem og så David Tavakoli avgjøre kampen for hjemmelaget med sine to mål, det første en volleyperle etter 14 minutter.

Av de Aftenposten snakket med i de to supporterleirene var det liten stemning for å deres klubb skulle slå seg sammen med andre lag, selv om de alle gjerne vil ha sitt lag opp i divisjonene.

Nordlie sa før kampen at «det er mange følelser som hindre fornuftig tankegang», og pekte på at han hadde vært med på sammenslåinger av tradisjonsrike klubber i både Skien og Sandefjord.

I selve kampen var Skeid det klart beste laget i første omgang og burde ledet med mer til pause, men Lyn yppet seg med et stolpeskudd tidlig i annen omgang.

Tilskuerne fra litt lenger vest i byen fikk da også en utligning å juble for etter 72 minutter, da Anwar Pellegrino avsluttet sikkert fra utsiden av 16-meteren.

Gleden ble imidlertid kortvarig, for bare minutter senere ble Tavakoli ble felt inne i Lyn-feltet.

Spissen var sikker fra 11 meter.

Lyn-supporterne hadde tatt turen østover for å følge laget i cupen.

Gir kjærkomne kroner

Nordlie mente laget hans burde avgjort kampen lenge før, og pekte på det store sjansesløseriet spillerne hans tidvis drev med.

– Vi bommet jo alene med keeper flere ganger. Jeg sa at «nå blir det snart 1–1 om vi ikke setter 2–0», og det stemte jo, sier Nordlie.

Han peker på at cupavansement gir kjærkomne kroner i klubbkassen, og mener samtidig laget er godt nok til å bite bra fra seg uavhengig av motstand.

– Vi har en tendens til å tilpasse nivået vårt til motstanderen. Vi spiller jevnt med lag fra eliteserien og 1. divisjon, samtidig som vi kan få til å tape for bunnlag i 3. divisjon, sier Nordlie, og mener laget har mye teknikk og ungdommelig iver, men har en del å gå på når det gjelder klokskap.

Les også

«Om spillerne synes det er kult eller ikke, spiller ingen rolle for meg»

Tom Nordlie var som vanlig engasjert underveis i cupkampen.

Vil ha flere små arenaer

Nå fortsetter seriespillet for Skeid i 2. divisjon og Lyn i 3. divisjon. Supporter Fagerli mener det er andre tiltak enn sammenslåing som kan bidra til at klubbene klatrer i divisjonene.

– Da må du heller se på arenasituasjonen i byen. Nå er det en av klubbene (Vålerenga) som har fått en gratis tomt av Oslo kommune. Hvorfor ikke heller satse på noen mindre stadion strategisk plassert rundt i byen, hvor det er lettere å få en fortettet stemning og folk kan gå uten å bli bakke? Da får du arenaer som er for oslofotballen, og ikke for 16.000 tomme seter som Bislett, sier Skeid-supporteren.

HØR VÅR FERSKESTE UTGAVE AV AFTENPODDEN SPORT:

Publisert: