Vålerenga-kapteinen tror på historisk triumf

Oslo-klubben har en elendig statistikk mot lørdagens finalemotstander.

Kan bli historiske: VIF-damene jakter klubbens første cupgull. Her feirer de etter å ha slått Lillestrøm i semifinalen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Både Avaldsnes og Vålerenga kan sikre seg sitt første cupgull når lagene møtes til finale lørdag.

VIF-kaptein Gunnhildur Jónsdóttir har tro på at det historiske cupgullet havner hos dem.

Vålerenga slo Avaldsnes 3-2 i eliteserien 20. oktober 2013. Siden har det blitt åtte strake tap for hovedstadslaget. I seriespillet i år ble det 1-2-tap i april og 0-1-tap i september. Den vonde rekken til tross, Vålerengas kaptein forsikrer at statistikken ikke sitter i bakhodet til VIF-spillerne.

– Vi går aldri inn i en kamp med slike ting i tankene. Vi slo LSK (1-0) i semifinalen, og de hadde jo ikke tapt i cupen på årevis. Alt kan skje i en finale. Det handler ikke om å knekke en kode, men mer om å vinne duellene og «fightene» underveis, sier islendingen til NTB.

– Dessuten har vi tapt knepent i de to seriekampene mot Avaldsnes i år. Det tar vi selvtillit fra. Vi vet vi kan slå dem, sier Jónsdóttir.

Les også

Vålerenga til historisk cupfinale. Nå vil de få det beste opplegget i Norge.

Erfaren

29-åringen vet godt hvordan cupgull smaker. Hun har vunnet den islandske cupen med Stjarnan tidligere i karrieren.

– Jeg var kaptein da også. Det er alltid litt annerledes å spille i finaler. I så måte kan det hjelpe å ha gjort det før. Jeg skal prøve å hjelpe lagkameratene mine med erfaringen min, sier midtbanespilleren.

Jónsdóttir er klar på at en cuptriumf vil bety mye.

– En seier vil kjennes vidunderlig. Flere i troppen vår har ikke vært med på å vinne noe tidligere, noe som betyr at vi er ekstra sultne på seier. For klubbens del vil det også bety mye med gull. Det vil på en måte "sette oss på kartet", mener kapteinen.

Islendingen røper at forberedelsene til lørdagens finale ikke skiller seg veldig fra en vanlig kampoppladning.

Vanlig oppladning

– Man ønsker ikke å gå inn i en finale med for høyt spenningsnivå. Der har trenerteamet vært flinke. Vi behandler det i stor grad som en "normal" kamp, sier Jónsdóttir.

29-åringen forventer at Avaldsnes-spillerne kommer med det de er kjent for.

– Avaldsnes kommer nok til å gå ut som vanlig, ja. De har bra fysikk og stor kontringsstyrke, men vi kan bryte dem ned. Jeg kan ikke si så mye om det taktiske, men det blir svært viktig at vi forsvarer oss bra, sier Jónsdóttir.

Avaldsnes går inn i finalen med favorittstempelet. Laget ble toer i serien denne sesongen, mens VIF endte på sjuendeplass. Dét preger ikke islendingen.

– Hva sier magefølelsen før finalen? Blir det VIF-gull?

– Jeg er fra Island. Der sier magefølelsen alltid seier, sier hun humrende.

(©NTB)

Publisert: