Bodø Glimt møter Roma i kvartfinalen: – Det er show

Bodø/Glimt ydmyket Roma i gruppespillet av Conference League. Nå kommer José Mourinhos menn til Aspmyra igjen for kvartfinale.

Publisert: Publisert:

– Det var morsomt. Det er et eventyr for å si det rett ut, sier den tidligere Glimt-helten Runar Berg og ler godt til VG.

I høst vant Glimt hele 6–1 hjemme mot Roma, mens det ble 2–2 i den italienske hovedstaden. Nå blir det gjensyn i kvartfinalene av Conference League (nivå tre av turneringene til UEFA), som spilles 7. og 14. april.

– En kvartfinale mot Roma og Mourinho... Det er fantastisk og blir veldig spennende. Det er show for publikum og fantastisk hele opplegget, sier Berg.

Bodø/Glimt åpner med hjemmekamp. Roma ligger på 7. plass i den italienske ligaen. José Mourinho har vunnet Mesterligaen med Porto og Inter, samt Europa League med Manchester United og UEFA-cupen med Porto.

Nå er han på jakt etter sin første tittel med Roma.

De andre kvartfinalene ser slik ut:

  • Feyenoord-Slavia Praha
  • Marseille-PAOK
  • Leicester City-PSV.

– Dette Glimt-laget kan hamle opp med hvem som helst, og vi har hvert fall vist at vi kan hamle opp med Roma. Det er nye høydepunkt hver eneste uke nå. Det er ikke til å tro, sier Berg.

Viaplay-ekspert Lars Tjærnås vurderer duellen slik:

– Det er en morsom trekning på den måten at det har så mange elementer. Stor mot liten, Roma som en institusjon mot Glimt som en sensasjon. Og så har du elementet av revansje, sier Tjærnås.

Han garanterer at Mourinhos mannskap kommer bedre rustet til Aspmyra denne gang.

– Den andre tingen jeg kan garantere er at Glimt kommer til å være seg selv fullt og helt. Det burde ikke være åpent ut fra alle forutsetninger, men det er det. For meg er det 50/50, sier Tjærnås.

Skulle Glimt slå ut Roma, vil de møte vinneren av Leicester-PSV i semifinale. Semifinalene er planlagt 28. april og 5. mai med finale 25. mai i albanske Tirana.

TUNGT: José Mourinho måtte se sitt lag bli knust av Bodø/Glimt på Aspmyra i høst.

Bodø/Glimt har imponert med å slå ut Celtic og AZ Alkmaar i utslagsrundene til nå. Hittil er Bodø/Glimt laget som har scoret flest mål i turneringen med 23.

PS! Tidligere i dag signerte Glimt-kaptein Ulrik Saltnes ny kontrakt ut 2026-sesongen.

PS2! Hovedstad-derbyet Roma-Lazio ser du på VG+Sport søndag kl. 18.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk