Skade stopper Berisha – mister landskampene

Vikings toppscorer Veton Berisha hadde gledet seg til å kunne spille Norge til VM. I stedet forlot han landslagstroppen med skade.

Veton Berisha trente ikke med resten av troppen mandag eller tirsdag. I stedet restituerte han etter søndagens kamp mot Mjøndalen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Under onsdagens pressekonferanse kunne landslagssjef Ståle Solbakken fortelle at Viking-spissen reiser hjem til Stavanger.

Dermed går Veton Berisha glipp av de to viktige VM-kvalikkampene mot Latvia på Ullevaal lørdag og Nederland i Rotterdam tirsdag.

Med seier i begge kampene er Norge klare for sitt første VM-sluttspill siden 1998.

Berisha hadde gledet seg til å bidra i den norske troppen. Men i stedet endte samlingen med en skikkelig nedtur for mannen som har scoret 19 mål for Viking i Eliteserien.

Etter det Aftenbladet kjenner til er det leggskaden Berisha har slitt med tidligere som gjør at han ikke kan spille landskampene.

– Vi henter ikke inn en erstatter for Berisha, sa Solbakken på pressekonferansen. Han har Alexander Sørloth, Joshua King og Thomas Lehne Olsen å velge blant. I tillegg kan Kristian Thorstvedt bekle en offensiv rolle for Norge.

Veton Berisha, her i aksjon under den forrige landslagssamlingen, reiser hjem med en skade og spiller ikke kampene mot Latvia og Nederland.

Veton Berisha sluttet seg til landslagstroppen allerede søndag. Han hoppet av Vikings spillerbuss på vei til Gardermoen i Oslo etter å ha slått Mjøndalen 1–0 tidligere på kvelden.

Berisha trente alternativt både mandag og tirsdag. Men flere økter med Norge blir det ikke på demme samlingen.

– Vi får ham ikke frisk. Det er den skaden han har hatt hele tiden. Den forverret seg litt i Mjøndalen-kampen. Den trodde vi han skulle håndtere, svarte Ståle Solbakken på VGs spørsmål onsdag.

Viking-trener Morten Jensen kjente ikke til detaljene rundt Berishas skade da Aftenbladet snakket med ham onsdag ettermiddag.

– Jeg var ikke klar over dette og har ikke snakket med noen i landslagsledelsen. Nå må vi få Veton hjem, undersøke ham og få spilleren klar til kampen mot Haugesund. Og det regner jeg med at vårt medisinske apparat skal klare, sier Jensen.

– Det er dumt for Veton at han ikke får muligheten til å vise seg fram på landslaget.

Veton Berisha har ikke besvart Aftenbladets henvendelser.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
9Aalesund30109113245-1339
10FK Haugesund30108124246-438
11Viking3098134854-635
12Strømsgodset3096154455-1133
13HamKam30613113343-1031
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk