Ingve Bøe etter kollapsen mot Glimt: – Evnene strakk ikke til

Det er bare å konstatere at Bodø/Glimt har en spillestil de mestrer til det fulle, skriver Ingve Bøe.

Aftenbladets Viking-blogger, Ingve Bøe, har ingen problemer med å innse at Viking tapte for et bedre lag søndag kveld.
 • Ingve Bøe
  Viking-blogger
Publisert: Publisert:

VIKING - BODØ/GLIMT 1–3

Så tok den lange rekken uten tap slutt. I den åttende kampen ble det full stopp. At det var fjorårets seriemestere og nåværende leder som tok Vikings skalp, var absolutt ingen bombe.

Jeg gidder ikke bruke så mye energi på tapet mot det suverent beste norske laget de siste par-tre årene. Det er bare å konstatere at Bodø/Glimt har en spillestil de mestrer til det fulle samt at Viking ikke er helt der enda.

Det at det sportslige apparatet i nord evner å tette huller uansett hvem som forlater klubben er kort og godt imponerende. Da fortsetter de bare ufortrødent videre i samme spor.

Les også

Viking-børsen: «Drivende god. Utviklingen fortsetter»

Nå et lag er i solid spilleform betyr det ingenting at de har en ekstra kamp i beina. Da går det på skinner med en fantastisk selvtillit i bunn.

Spillere i konstant bevegelse

Hvorfor laget sto distansen ut bedre enn Viking, etter europacupkampen torsdag, var det flere som lurte på. Det skyldes selvfølgelig deres evne til å holde ballen i laget.

Spillere i konstant bevegelse. Backer som hele tiden kommer opp og tilbyr seg. Patrick Berg i sin dype midtbanerolle fordeler ballen fra side til side kløktig. Ulrik Saltnes er på stadig jakt etter målfarlige rom.

Slike spillere er det vanskelige å ta ut, fordi de er så imponerende gode. Nordlendingene har derfor alltid flere pasningsalternativer tilgjengelige, hvilket alle lag må lære av. De spiller fremtidens fotball nå. Viking og de andre lagene må bare henge seg på.

Så var det så gale da?

Tydelig plan

Viking var skikkelig på fra start og fikk et lærebokmål før alle hadde satt seg på tribunen. Kampplanen var tydelig. Det skulle gå kjapt framover når ballen ble erobret.

Veton Berisha depper

Jeg så viljen til å variere linjen i den bakre fireren. Laget var flinke til å pushe etter når klareringen eller den lange pasningen ble slått. Den var dessverre ofte upresis gjennom hele kampen, slik at motstanderen for ofte kunne ufortrødent fortsette sitt spill.

Les også

Her er 22 navn som gjør Vikings akademi-sjef stolt

Noen ganger fikk Viking spennende brudd fordi enkeltspillere som Veton
Berisha eller Kristian Løkberg alene jaget der oppe. Det er også noe av svaret på hvorfor våre spillere etter hvert ble slitne.

Det offensive presset var ikke samlet godt nok. Det ble for mye en og en. Og ja, Viking blir trykket for langt tilbake. Det var ikke ønsket kampplan, men evnene strakk bare ikke til.

Forstår kritikken

Vikings trenere ble kritisert for sine bytter denne gang. Det kan forstås i og med at utligningen kom sekunder etter. Jeg noterte selv at spillerne som forlot banen ikke hadde mer å gi. De var tilnærmet tomme.

Keeper-debutant Patrik Gunnarsson får godkjent av Ingve Bøe.

Kanskje burde forsvarsfireren beholdes slik den var istedenfor, og bare sette inn David Brekalo på midten? Med fasiten i hånd ja, fordi det ble litt trekkspill der bak på tampen. Men en forståelig tanke fordi sloveneren var en bauta sist han kom inn i midten bak.

Harald Nilsen Tangen var udiskutabelt beste Viking, mens Joe Bell denne gangen ikke fikk det til å stemme. Kristoffer Løkberg sto som vanlig på så lenge kreftene holdt. Midtbanekrigen må vinnes mot Norges beste lag for at sjanse til seier er mulig.

Les også

Berisha skuffet etter kollapsen mot Glimt: – Vi ble feige

Sebastian Sebulonsen var ikke så resolutt i duellene som man må være mot en spiller som Amahl Pellegrino. Viljar Vevatne viste at han skal spille i midten selv om han roter det til på mål 3. Det Rolf Daniel Vikstøl mangler i fart erstattes elegant med en rask taklingsfot. Ny god kamp av venstrebacken.

Yanni fra start?

Patrik Gunnarsson får godkjent pluss etter debuten. Samhandlingene der bak vil bli bedre og bedre utover høsten. Tenker at David Brekalo er mannen som kan sy det ytterligere sammen.

Intet blir fortere historie enn en fotballkamp. Det er alltid en ny utfordring der framme og feil læres av. Vinn eller forsvinn-kampen mot RBK er rett rundt svingen. Den tar guttene. Tenker Yanni er sugen og i så god form at han starter den kampen.

Ikke sant?

Publisert:
 1. Viking FK
 2. Fotball
 3. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt24156349212851
2Molde24145557282947
3Viking2413564941844
4Rosenborg24126649301942
5Kristiansund2412393033-339
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Ventetid på inntil ett år på SUS: – Fører til stor frustrasjon

 2. Arild Østbø med klar beskjed etter ny praktkamp: - Jeg har fortalt at jeg vil stå

 3. Oversvømmelser og store vannmengder langs E39

 4. Gjør du også disse lysfeilene? Så mye kan det koste deg i bot

 5. Blandet mottakelse for «Nordsjøen» – fra treere til «en oppvisning»

 6. Oilers snudde kampen mot erkerivalen: - Vi fikk høre det i pausen