Mané i 100 mot «favorittmotstanderen»

(Liverpool 3–0 Crystal Palace) Sadio Mané noterte seg for sitt 100. mål i Liverpool-trøya da han hjalp til med å sikre tre poeng mot favorittmotstanderen Crystal Palace.

100: Sadio Mané jubler etter å ha scoret sitt 100. Liverpool-mål.
 • Jonathan Simchai Hansen, VG
Publisert: Publisert:

Senegaleseren har nå scoret mot Crystal Palace i ni strake seriekamper. Det har ingen spiller klart mot en og samme motstander før i Premier League, og den niende i rekken var med på å sikre et Liverpool i kjempeform tre poeng.

– Jeg er heldig som har scoret så mange mål mot Palace. Det viktigste var tre poeng. Jeg er glad. Takk til fansen, klubben og trenerne. Uten dem er jeg ingenting, sier Mané til BBC.

Likevel var akkurat denne scoringen av det lette slaget. Kostas Tsimikas svingte en corner til Mohamed Salah, som sendte Palace-keeper Vincent Guaita ut i full strekk. Returen landet rett i beina på Mané, og på åpent mål satte han inn sin 100. scoring i den røde trøya.

Det kom etter et massivt Liverpool-press i første omgang, men det var Palace som sendte det første skremmeskuddet. Etter en corner sov Liverpool-forsvaret, og ballen ble løftet over hele laget og inn i bakrom til Wilfred Zaha. Han avsluttet på første berøring, og ballen gikk i bue over keeper Alisson. Men sisteskansen kastet seg rundt, og fikk slått ballen via stang og ut.

Etter det tok hjemmelaget fullstendig over og fyrte løs mot Palace-målet, men stort sett alt ble blokkert lenge før det nådde Guaita. Så fikk Diogo Jota en av årets største sjanser.

KASTET TRØYA: Mohamed Salah dro på i feiringen av sin 2–0-scoring.

Corner er mål

Jordan Henderson slo inn til en helt fri Thiago. Han headet rett på Guaita, som måtte gi retur. Der dukker Jota opp, men fra tre meter klarte han å sende ballen himmelhøyt over et åpent mål.

Likevel skulle Liverpool få en ny mulighet like etterpå som nærmest var en tro kopi av Jotas. Da var det Salah som headet en corner på mål, og Mané som plukket opp returen - og satte den i mål.

I andre omgang fortsatte Liverpool å slå et slag for det klisjetunge utsagnet «corner er mål». Tsimikas slo inn, og Virgil van Dijk stusset videre til Salah på bakerste stang. Med en volley-avslutning satte han inn 2–0.

På tampen bokset Guaita en corner rett i beina til innbytter Naby Keita, som smalt ballen i lengste hjørne - og Liverpool gikk av banen med tre av tre scoringer fra corner.

– Det er en av de hardeste 3-0-seierene noen gang. Vi måtte gi alt, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports.

Les også

 1. Ødegaard avgjorde for Arsenal med nydelig frispark

Publisert:
 1. Premier League
 2. Sadio Mané
 3. Liverpool FC
 4. Crystal Palace FC
 5. Virgil van Dijk

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Neste uke vil det være synlig mili­tære i store deler av Roga­land

 2. Edwin Andres Nilsson (29) jobber i et av landets mest etterspurte yrker. Nå tar arbeidsgivere nye grep for å få tak i folk

 3. Flere forfulgte forfattere får opphold i Stavanger: – Aldri vært viktigere enn det er nå

 4. Det må være mulig å finne en løsning der det ikke er strøm­kundene som må ta også denne regningen

 5. Disse veiene stenges under Tour of Norway til helgen

 6. Slo alarm om politiets nasjonale varslingsordning: – Folk blir syke