Solskjær kritisk til kampprogrammet: – Gir ikke mening

Ole Gunnar Solskjær (48) reagerer før Manchester United skal ut i sin andre kamp på under 72 timer.

IKKE FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær synes oppgjøret mot Everton kunne blitt spilt på søndag i stedet for lørdag. Her fra kampen mot Villarreal onsdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Det gir absolutt ingen mening i det hele tatt. Vi hadde dette scenariet i fjor også. Da var vi i Tyrkia (og spilte mot Istanbul Basaksehir), før vi kom tilbake for å spille mot Everton, sier Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær under fredagens pressekonferanse.

Onsdag kveld spilte Manchester United mot Villarreal i Champions League, før de skal ut i Premier League-rundens første kamp allerede lørdag klokken 13:30 mot Everton.

– Vi kunne lett ha spilt søndag, mens Liverpool mot Manchester City kunne vært på lørdag. Sunn fornuft er kanskje ikke så vanlig, dessverre.

Les også

Roser Solskjær: – Byttene endret kampen

Fra og med 2022/23-sesongen vil kampene blir terminfestet slik at man ikke spiller kamp lørdag klokken 13:30 (12:30 lokal tid) etter at man har spilt kamp i Champions League onsdag kveld.

Frem til da risikerer klubbene å få kort tid mellom kampene. Da Manchester United og Everton møttes til tidligkampen lørdag etter å ha spilt borte i Tyrkia onsdag kveld, reagerte Solskjær på følgende måte:

– Vi har fått nok av det. Vi ble satt opp til å mislykkes, sa Solskjær.

Den gangen havnet Manchester United under mot Everton, men snudde kampen og vant 3–1 på Goodison Park.

– Bare fordi vi gjorde det i fjor, så kommer det ikke til å skje igjen. Publikum må hjelpe. Det er viktig, og jeg vet at de kommer til å gjøre det, sier Solskjær.

Les også

Rekord-Ronaldo reddet Manchester United på overtid: – Vi hadde til slutt flaks

Den nederlandske midtbanespilleren Donny van de Beek har også fått mye oppmerksomhet i kjølvannet av kampen mot Villarreal. Han ble sendt i oppvarming da United jaktet scoring, men ble så vist tilbake til benken – hvorpå han kastet tyggegummi og treningsvest på bakken, så synlig skuffet at han måtte trøstes av medspillerne.

– Jeg forstår frustrasjonen hans, og det er nødt til å være bygget inn i besluttsomheten spillere har. Det gjelder ikke bare Donny, men alle spillere. Vi trenger den positive energien, sier Solskjær om nederlenderen.

BENKET: Her varmer Donny van de Beek opp før kampstart mot Villarreal, men 24-åringen kom aldri på banen.

Luke Shaw måtte stå over onsdagens oppgjør med en kombinasjon av sykdom og skade. Solskjær er fortsatt usikker på om venstrebacken rekker lørdagens kamp.

– Luke føler seg bedre, men han har fremdeles skuldersaken. Vi må ta en avgjørelse om han, sier Solskjær, som også kommer med oppløftende skadeoppdateringer omkring Marcus Rashford.

– Marcus trente for fullt med kontakt for første gang i dag. Det var noen få taklinger på han, og han virket grei. Det var fint å se. Hvis skulderen hans tåler kontakt nå, burde han bli klar etter landslagspausen.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk