Kilde nummer to da Jansrud ble hyllet på hjemmebane: – Vanskelig å ta alt innover seg

Kjetil Jansrud avsluttet karrieren foran et feststemt Kvitfjell-publikum, men var aldri i nærheten av å blande seg inn i toppen.

Publisert: Publisert:

Det var lite å gjøre med italienske Dominik Paris, som kjørte i mål 55 hundredeler foran Aleksander Aamodt Kilde.

Den største jubelen var det likevel gudbrandsdølen Kjetil Jansrud (36) som fikk, da han kjørte i mål i verdenscupen for aller siste gang.

– Det er vanskelig å ta alt innover seg, sier Jansrud til NRK om avskjeden i Kvitfjell.

– Jeg skulle nyte det, og det gjorde jeg, legger han til.

Nå kan han legge skiene og støvlene på hylla og se tilbake på 23 verdenscupseire i enkeltrenn og åtte medaljer i VM- og OL.

Tre ganger vant han verdenscupen sammenlagt i super-G, én gang i utfor og to ganger ble fartsspesialisten nummer to i den totale verdenscupen.

– Det er vemodig. Så absolutt. Jeg føler meg enormt takknemlig som har fått lov til å oppleve alt dette, sa Jansrud til VG da nyheten ble kjent tidligere denne uken.

SISTE RENN: Kjetil Jansrud kjørte nedover til lyden av Åge Aleksandersens «Min dag» da han avsluttet karrieren i Kvitfjell.

Kjetil Jansrud har bare kjørt ett renn i OL siden kneskaden han fikk i desember, og selv om det er super-G i Kvitfjell søndag, har han sagt at lørdagens utforrenn blir hans siste.

Liverpool-supporteren kjørte i mål tre sekunder og 42 hundredeler bak Paris til lyden av «You’ll never walk alone».

Han ble omfavnet av Aleksander Aamodt Kilde, som sammen med Rasmus Windingdstad hadde med blomster til veteranen.

Samtlige løpere var ute og klappet for Jansrud, som var tydelig rørt da de som møtte opp taktfast ropte «Kjetil, Kjetil, Kjetil».

Han var aldri i nærheten av pallen, men det spilte liten rolle.

Gårsdagens vinner Niels Hintermann kjørte godt også lørdag og ble nummer tre. Han hadde lik tid som landsmannen Beat Feuz.

Publisert: