Dorsin om Ciljan-avtalen: – Vi vet vi betaler mindre enn markedsverdien

Mikael Dorsin åpner opp om skjærene i sjøen før han sikret seg Per Ciljan Skjelbreds signatur.

Publisert: Publisert:

Etter ni år i utlendighet kommer Per Ciljan Skjelbred hjem til Rosenborg til sommeren. Men Mikael Dorsin var slett ikke sikker på at de ville klare å lokke ham tilbake til Lerkendal. Foto: TERJE SVAAN/ESPEN BAKKEN

 • Christian Skare Stendal

– Da jeg begynte, tenkte jeg at det kanskje fantes en sjanse. Og om det stemte, var det nå. Ellers kom det ikke til å skje.

Mikael Dorsin forteller om jobben med å sikre Rosenborg signaturen til Per Ciljan Skjelbred, ni år etter at en av Trondheims desidert største fotballprofiler forlot Lerkendal til fordel for en tilværelse i den tyske bundesligaen.

Arbeidet startet omtrent da Dorsin 10. desember ble presentert som Rosenborgs nye sportslige leder.

Rosenborgs sportslige leder tok kontakt med Skjelbred omtrent på direkten etter at han ble ansatt i jobben. Foto: Espen Bakken

Dagen etter ble Dorsin med RBK-troppen som dro til Eindhoven for å spille 2019s siste kamp, europaligaoppgjøret borte mot PSV.

Og det var på den reisen den ferske sjefen tok grep.

– Det var der jeg først tenkte at det var en bra start. Først handlet det om å møte laget, og bli kjent med dem. Så kunne jeg ringe for å ha ute noen følere, sier Dorsin.

Les også

RBK i nye samtaler med Ciljan: Kan bli presentert innen kort tid

Les også

Ciljan gjør RBK-comeback: – Jeg kommer hjem

Måtte finne ut om lysten var der

Svaret han fikk var oppløftende. Skjelbred fortalte om planene om å flytte hjem på et tidspunkt. Samtidig var han åpen om at det fantes alternativer. Flere hadde forhørt seg om hvilke tanker han gjorde seg om fremtiden. Men konklusjonen var at det var muligheter for Rosenborg.

– Jeg ville vite om det fantes lyst og motivasjon, og om det kunne gå. Det var det viktigste for meg. Så var det bare å få med andre folk i klubben på samme tanker og ideer, sier Dorsin.

Skjelbred gir Dorsin mye av æren for at han kommer tilbake til Trondheim nå. Den kommende RBK-profilen har følt seg svært ønsket. Foto: Terje Svaan

Det var ikke vanskelig. Siden den gangen har han vært aktiv på tråden til Skjelbred. «Positivt mas», som Skjelbred kalte det overfor Adresseavisen da overgangen var et faktum.

– Micke har jobbet veldig med dette, og pushet og pushet og vært veldig aktiv. Han har ringt, skrevet meldinger og vært veldig frempå den siste måneden, sa Skjelbred.

Også RBKs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, har vært på, kunne 32-åringen fortelle.

– De ønsket meg veldig, og har ikke latt meg være i fred en dag. Det er en viktig følelse for meg, det å bli satt litt pris på. Jeg merket at de ville ha meg, at jeg ikke var glemt, og dette kjennes veldig rett, sa han.

Les også

Tetteys endelige bekreftelse: Kommer ikke til å spille for RBK igjen

Les også

– Om Tettey vil jobbe i fotballen, skal vi selvsagt ta en prat

Har møttes i Trondheim

Rett før jul sa Skjelbred til Adresseavisen at det for første gang siden overgangen til tysk fotball var mulig for RBK å hente ham hjem til Lerkendal. Og at han håpet RBK skulle komme med et tilbud som viste at de virkelig ønsket ham.

Siden den gangen har han møtt Rosenborg ved flere anledninger.

– Han har vært i Trondheim noen ganger, og da har vi truffet hverandre og snakket litt om situasjonen, sier Dorsin.

Dorsin medgir at Rosenborg nådde en smertegrense for hva de kunne betale Skjelbred i lønn, men han sier samtidig at RBK får midtbanespilleren for langt under markedsverdien. Foto: Espen Bakken

– Har du hatt en god følelse i de møtene?

– Både og. Jeg hadde en god følelse på at han kom til å levere om han skulle komme hjem. Jeg var sikker på at drivkraften og gløden fortsatt var der. Men jeg var ikke sikker på hva han egentlig ville velge. Kanskje ville Hertha ha ham med videre. Han har vært der i sju år, og den klubben ligger vel også nær hjertet hans. Det var sånne saker, sier Dorsin om usikkerheten han kjente på.

I tillegg var det et annet stort hinder. Økonomi.

– Han kunne sikkert fått større tilbud enn det vi kunne tilby, fra andre ligaer og klubber som kan betale mer enn oss. Selv om familien hadde flyttet hjem, så kunne det være mulig for ham å ta et eller to år til ute - med store penger. Det kunne vært et alternativ å pendle litt til, for etter det ville han hatt et ganske langt liv å leve med familien uansett.

Les også

Gratis i sommer: Her er Ciljans julehilsen til RBK-fansen

Nådde smertegrensen

En spiller som Skjelbred måtte rett inn i «lønnsadelen» i Rosenborg dersom det skulle være mulig å få ham hjem. En selvfølgelighet, mener Dorsin.

– Med tanke på merittlisten, nivået han spiller på og personen han er. Det tror jeg alle forstår. Så handler det om å finne den grensen på hvor lang man skal gå, uten å sprenge banken. Det skal være forsvarlig for klubben. Så måtte vi møtes, og finne den grensen for begge. Hva var forsvarlig for ham å godta opp mot andre tilbud, og hva kunne vi gi uten å havne i en dårlig situasjon. Det er balansegangen.

Foran 2011-sesongen måtte både Mikael Dorsin og Per Ciljan Skjelbred trø til som telefonselgere for å få solgt sesongkort. Mikael Lustig og Matthias Bjärsmyr var også i aksjon. Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN

Det sier Dorsin, og uttrykker full forståelse for Skjelbreds ståsted i forhandlingene.

– Jaja, absolutt. Så har man et nivå. Vi vet at vi betaler mindre enn hva hans markedsverdi er, om du forstår hva jeg mener. Mye mindre, kanskje, avslører Rosenborgs sportslige leder, før han følger opp:

– Men det kan være mye penger i skandinavisk målestokk likevel.

– Til syvende og sist, var det «dette tilbudet, ellers blir det ikke»?

– Man kommer alltid dit i en forhandling til slutt. Fra begge sider, egentlig. Det gjorde vi vel her også. Vi holdt på en stund, og nærmet hverandre hele tiden. Til slutt handler det om å gi og ta litt, på de riktige sakene.

– Da dere la frem det siste tilbudet, svettet du litt da?

– Nei, når man har en dialog, vet vi omtrent at det ordner seg når vi får til dette. Slik er det for dem også. Vi kom dit, og jeg tror begge parter er glade for det. Vi er i hvert fall veldig glade, sier Dorsin.

Les også

Dorsin åpner for nytt spisskjøp etter Søderlund-exit

– En lettelse

Han er strålende fornøyd med å ha landet en avtale med 32-åringen fra Lade. En avtale som innebærer at Skjelbred i første omgang skal spille for Rosenborg ut 2022. Når karrieren er over, skal han ha en rolle i Rosenborgs akademi.

– Du blir tryggere når du får med sånne spillere i klubben og laget. Jeg tror at om Per leverer som vi håper, og er den personen vi forventer, tror jeg han kan bidra på mange nivå, sier han og tenker på både Skjelbred både som spiller og som forbilde for klubbens talenter.

Da Tyskland-proffen offentlig signaliserte at han kunne tenke seg å komme hjem til Trondheim, var det ikke vanskelig å finne Rosenborg-supportere som drømte om Skjelbred på RBKs midtbane den kommende sesongen.

– Er det en lettelse å kunne levere?

– Ja, absolutt. Da det ble som det ble, og det kom frem at han ville hjem og vi ville ha ham, er det klart det er ekstra fint å få det til.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

 2. Med to ord fikk han en samlet norsk samfunns­elite til å innse korona-alvoret

 3. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

 4. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

 5. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

 6. De lo av den trange T-skjorten og den enorme pyjamasbuksen

 1. Mikael Dorsin
 2. Per Ciljan Skjelbred
 3. Fotball
 4. Norsk fotball
 5. Rosenborg BK