Tydelig misfornøyd Lundby etter skuffende renn

Chiara Hölzl vant sitt fjerde strake renn.

Maren Lundby endte på en skuffende femteplass søndag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

En tydelig misfornøyd Maren Lundby måtte ta til takke med 5.-plass i Hinzenbach søndag. Chiara Hölzl vant sitt fjerde strake verdenscuprenn.

Selv om Lundbys førstehopp var på 87,5 meter og holdt til en foreløpig 2.-plass, var både hun og landslagstrener Christian Meyer var tydelig misfornøyd med førstehoppet.

Likevel ble hoppet hennes beste i søndagens renn. I finaleomgangen klarte hun 84 meter og falt med det tre plasser på resultatlisten. Avstanden opp til seirende Hölzl ble 14 poeng etter å ha vært 2,2 poeng halvveis.

Hölzl kunne juble for nok en seier og økt ledelse ned til Lundby i verdenscupen. Det var østerrikerens fjerde strake seier i verdenscupen og hennes sjette seier denne sesongen.

  • Leste du denne? Endring før start gjorde Johaug bekymret: – I dag var det ekstra artig å vinne
Les også

Johaug fikk tøff konkurranse – vant likevel overlegent

Skuffet Lundby

Lundby ser nå frem til en helg uten verdenscuprenn etter helgens resultater. Lørdag ble hun nummer to. Hennes forrige seier kom 26. januar.

– Det er litt kjipt, men det går for så vidt bra. Jeg føler vel at jeg har jobbet litt hele helgen og prøvd å gjøre noe med det som ikke fungerer uten å finne noe som funker, sa en skuffet Lundby til TV 2 etter rennet.

Neste renn er i slovenske Ljubno 23. februar.

Sterk innsats av 16-åring

Thea Minyan Bjørseth debuterte i verdenscupen med en 36.-plass lørdag. Enda bedre gikk det søndag. 16-åringen avanserte til finaleomgangen med et hopp på 79 meter, og deretter hoppet hun 80,5 meter. Det holdt til 204 poeng og en sterk 26.-plass.

Anne Odine Strøm har ikke fått det helt til å klaffe denne sesongen. Finnmarkingen hoppet 81,5 og 82 meter, noe som resulterte i en 23.-plass. 21-åringen endte på pallen to ganger forrige sesong, men har på det meste blitt nummer ni i inneværende sesong.

Silje Opseth startet med et hopp på 82,5 meter før hun økte til 85 i finaleomgangen. 20-åringen fikk med det 224 poeng og ble nummer 14.

Publisert:
  1. Maren Lundby
  2. Hopp

Mest lest akkurat nå

  1. Kommunen krever sjarken fjernet – kan koste eieren flere hundre tusen

  2. Syklist påkjørt i Stavanger

  3. «Elsker du mobilen din høyere enn meg, pappa?» Her er tegnene på at du er mobil­avhengig.

  4. Flere unge kan ikke lenger bruke en vanlig datamaskin: – Holder ikke med et kurs

  5. Bendi fra Sandnes skal til Bocuse d'Or: – Når jeg først har sagt at jeg skal gjøre noe, gjør jeg det

  6. Ryfast: Stenges to ganger i døgnet i 10 dager