Skal Bruttern fortsette som trener, vil han ha forsikringer om én ting

Etter en svipptur hjem til Trondheim, skulle Kåre Ingebrigtsen dra tilbake til Kypros tirsdag. Det hastet plutselig ikke så mye.

Publisert: Publisert:

Kåre Ingebrigtsen er ferdig som Apoel-trener etter kun 46 dager i jobben. Det kom som en overraskelse på ham. Foto: KIM NYGÅRD

 • Christian Skare Stendal

– Jeg dro hjem etter kampen vår lørdag. Datteren min hadde bursdag, og jeg skulle dra tilbake tirsdag. Nå haster det ikke så «gæli», sier Kåre Ingebrigtsen.

Når han snakker med Adresseavisen er det gått halvannen time siden den offisielle meldingen kom fra Apoel, Ingebrigtsens kypriotiske arbeidsgiver:

Etter 46 dager ved roret, var Ingebrigtsens tid som Apoel-sjef over.

– Nå har det største sjokket lagt seg, og det går greit for meg. Men man blir overrasket. Jeg trodde ikke jeg skulle bli overrasket i fotball mer, men det ble jeg. Det er en bransje som er veldig uforutsigbar, det må man innse. Jeg ble hentet dit for å endre stil, og for å hente spillere som skal være med på å gjøre det. Så får vi ikke muligheten til å trene på det, og det ender etter 40 dager. Da kan jeg ikke gjøre så mye, sier han.

 • Les mer om saken: Kåre Ingebrigtsen ferdig i kypriotisk storklubb etter bare 46 dager: – Sjokkert

Hentet kjent trio

Etter fire seire, to uavgjorte og to tap på åtte seriekamper. Og exit fra den kypriotiske cupen.

Resultater også den tidligere RBK-treneren er med på ikke har vært veldig imponerende. Men som han også var sikker på at skulle snu. Det synes han er leit at han ikke får muligheten til.

– Jeg hentet Mike Jensen, Milan Jevtovic og Björn Bergmann Sigurdarson, og vi begynte å få litt form over det i 4-3-3. Bergmann har ikke spilt en kamp heller, de har kommet fra ferie og trengte litt tid på å komme seg i form. Nå var vi fem poeng bak, og hadde topplagene igjen før playoff. Jeg er sikker på at hadde vi fått holdt på, hadde vi vunnet ligaen. Vi hadde også hatt en mulighet til å gå videre mot Basel i Europaligaen, sier Ingebrigtsen.

Mike Jensen ble hentet fra Rosenborg til Apoel. Nå må han klare seg uten Kåre Ingebrigtsen som sjef igjen. Foto: Richard Sagen

– Hva tilsa at dere skulle snu det?

– Vi begynte etter hvert å få til å kontrollere de fleste kampene. Vi skapte sjanser, og slapp ikke til så mye. Vi hadde full kontroll hjemme mot topplaget (Anorthosis, journ.anm.), men var ikke dyktige nok til å score på sjansene. Det er marginer, og får de i gang Björn slik at han scorer 10-15 mål, vinner de den ligaen.

Hektiske år

I juli 2018 fikk Ingebrigtsen sparken i Rosenborg. Deretter ventet en opprivende konflikt og rettssak mot hans tidligere arbeidsgiver, før han i mai i fjor takket ja til jobben i den belgiske nedrykkskandidaten Oostende. Etter et halvår klubben som slet tungt økonomisk, kom romjulsmeldingen om at Ingebrigtsen dro videre til Kypros og Apoel.

Der ble han altså ikke spesielt lenge.

– Hva gjør du nå?

– Nei, nå… hva gjør jeg? Nå er jeg i Trondheim, og her har jeg ikke noen boplass lenger. Men jeg har en leilighet i Spania, så jeg får vel flytte dit, da, sier Ingebrigtsen med en liten latter på lur.

Kåre Ingebrigtsen og kona Hege Leirfall Ingebrigtsen etter cupgullet i 2016. Foto: Glen Musk

Alt var klart for at familien skulle flytte ned til Kypros. Bolig var i boks, og kona Hege Leirfall Ingebrigtsen hadde sagt opp jobben hjemme i Norge.

– Det er det som er den vanskelige delen. Hvor skal man bo, og hva skal man gjøre nå. Men det finner vi ut av, sier han.

– Nå har det vært et hektisk år her. Jeg tenker å ta noen uker fri, og være sammen med dem som virkelig betyr noe. Jeg har ikke sett familien siden jul, og jeg skal bruke tiden min sammen med dem, sier Ingebrigtsen.

Søker mot Skandinavia

Han mener det er for tidlig å si noe om fremtiden, og sier familien sammen må finne ut hva de ønsker.

– Gjør dette noe med ønsket om å jobbe som trener?

– Det gjør det nok. Skal jeg trene et lag igjen, skal jeg i hvert fall ha forsikret meg om at planen og strategien ikke er laget på post-it-lapper. Det skal være planer som betyr noe, konstaterer Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen vurderer trenerfremtiden, og sier at han vil ha forsikringer om stabil klubbdrift dersom han skal trene et lag igjen. Foto: KIM NYGÅRD

Og bekrefter langt på vei at han da tenker på en jobb i mer hjemlige omgivelser.

– Da snakker vi om en klubb i Skandinavia. Det er der det er mer kultur for strategi i klubbarbeidet, sier han.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt55001961315
2Molde5410146813
3Brann531195410
4Kristiansund523013769
5Vålerenga6231910-19
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

 2. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

 3. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

 4. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

 5. Sjekk denne perlen fra Viking-spilleren: – Jeg bare la den i hjørnet

 6. De lo av den trange T-skjorten og den enorme pyjamasbuksen

 1. Kåre Ingebrigtsen
 2. Kypros
 3. Milan Jevtovic
 4. Mike Jensen
 5. Fotball