Leicester-spiller gikk fra synder til helt mot Chelsea

Frank Lampard fortsatt uten seier.

Wilfred Ndidi (rosa drakt t.v) stanget inn ett poeng for Leicester, etter å ha tabbet seg ut da Chelsea tok ledelsen.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Chelsea-Leicester 1–1

En kjempebrøler av Wilfred Ndidi så ut til å gi Chelsea seier i Frank Lampards hjemmedebut som manager, men nigerianeren nikket selv inn 1-1 for Leicester.

Mason Mount overrumplet Ndidi med ballen rett utenfor Leicesters 16-meter, vant den fra ham og lurte den forbi Kasper Schmeichel i gjestemålet. Da var det spilt snaut sju minutter, og Chelsea lot til å være på vei mot en etterlengtet hjemmeseier.

Lampard så sitt lag presse høyt og aggressivt og dominere kampen fullstendig i en halv omgang, men sakte og sikkert kom Leicester inn i kampen. Etter pause var det gjestene som dominerte, og det var fortjent da Ndidi i det 67. minutt havnet i hodeduell med César Azpilicueta på et hjørnespark fra James Maddison, knuste ham i lufta og stanget ballen i mål.

Begge lag hadde muligheter til å avgjøre kampen på 1-1, men det ebbet ut med ett poeng til hvert lag.

– Vi fikk en fantastisk start og kunne ledet med to eller tre mål, men så slapp vi Leicester inn i kampen. 2. omgang er jeg ikke fornøyd med. Vi har mye å forbedre, men vi må være tålmodige. Det er tidlig i sesongen, og vi er i ferd med å skape noe, sa Lampard.

Han venter fortsatt på sin første seier, etter et stygt firemålstap mot Manchester United i serieåpningen og straffenederlag mot Liverpool i UEFAs supercup i Istanbul. Han skulle gjerne ha kunnet feire tre poeng med hjemmefansen som ga ham en varm velkomst i gjensynet med Stamford Bridge. Etter kampslutt var det antydning til misnøye.

I hundre

Chelsea gikk ut i hundre og skapte sjanser umiddelbart mot et Leicester-lag som lenge hadde mer enn nok med å forsvare seg. Gjestene var heldige som fortsatt hadde 0-0 inntil de dummet seg ut med balltap rett utenfor egen 16-meter i kampens 7. minutt.

Schmeichel la ned ballen til Jonny Evans, som spilte den til Ndidi sentralt i banen. 22-åringen tok seg altfor god tid med ansiktet mot eget mål og ble overrumplet av Mount, som vant ballen fra ham og lurte den forbi Schmeichel selv om han var i ubalanse og i ferd med å falle.

Chelsea fortsatte å dominere kampen, men greide ikke å opprettholde det voldsomme tempoet. Utover i første omgang jevnet kampen seg ut selv om Leicester ikke klarte å skape sjanser av betydning. Likevel kunne Brendan Rodgers i garderoben fortelle sine spillere at dette ikke var avgjort.

Mason Mount med Olivier Giroud på ryggen jubler for sitt ledermål mot Leicester, men det ble bare 1-1 for Chelsea i Frank Lampards hjemmedebut som manager
Les også

De elsker Solskjær, men hater eierne som ansatte ham. Nå forandrer de taktikk.

Les også

Et hemmelig nummer ringte til Harry Maguire. Det var Sir Alex Ferguson.

Forvandling

– Jeg følte at vi var med i kampen og sa det til spillerne, sa Rodgers, som tok på seg skylden for baklengsmålet.

– Jeg ber spillerne om å spille seg ut bakfra. Når de gjør feil så er det mitt ansvar, sa han.

Da lagene kom på banen til 2. omgang, var det Leicester som hadde overtatt kommandoen, og laget kom til flere farligheter før utligningen. En gang rundet Maddison keeper Kepa og slo inn fra nesten død vinkel, men Mount ble redningsmann da han klarerte rett foran Youri Tielemans.

Mount kunne blitt en matchvinner i begge ender av banen, men i stedet fikk Ndidi rette opp brøleren sin og sørge for at Leicester fortsatt er ubeseiret. Det ble uavgjort også i serieåpningen.

Les også

Premier League-dommer satt fast i trafikken - rakk ikke kampen

Les også

Fantasy-tips: Slik velger du rett kaptein denne runden

Leicester var nærmest seieren mot slutten av kampen.

– Jeg er veldig fornøyd med måten vi spilte mot et så godt lag. Den eneste skuffelsen er at jeg mener vi burde ha vunnet, sa Rodgers.

Kampen fikk for øvrig en uvanlig opptakt da dommer Graham Scott ble sittende fast i trafikken og ankom stadion først kort tid før avspark. Da var det allerede besluttet at fjerdedommer Oli Langford skulle overta fløyta, til sin debutkamp i Premier League. Han kom godt fra den.

Publisert:
  1. Chelsea FC
  2. Leicester City FC

Mest lest akkurat nå

  1. Økonomer: Vinteren blir trolig rådyr – du bør stramme inn nå

  2. Det går ikkje så bra med Knut (42) på Mallorca

  3. Helseministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munnbindpåbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etterfølgelse

  4. Milde omikrontilfeller gir håp

  5. Disse korona­reglene gjelder nå

  6. Ned i vekt? Bli kvitt magefett? Her er årets mest populære kostholdsråd.