Johaug om å konkurrere i sommer-OL: – Nei, nei, nei er du gæren!

Therese Johaug er kvalifisert til VM i friidrett og kvalikgrensen for OL er innen rekkevidde. Hun mener likevel at hun ikke har noe i friidrettsmesterskap å gjøre.

Therese Johaug klarte målet for sin Bislett-debut. Hun er god nok for VM, men er langt fra sikker på at hun stiller til start med løpesko i ete VM.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

BISLETT: Før Therese Johaug løp 10.000 meter alene med et ledelys som antydet farten, ble det annonsert at hun skulle klare VM-kravet på 31.50. Det klarte hun med god margin.

– Jeg trodde jeg hadde tatt meg vann over hodet med å satse på å klare dette VM-kravet. Derfor var det deilig å klare det. Det var jo mange som også var skeptisk i forkant, forklarte hun etter å ha jublet som om hun skulle ha vunnet Tour de Ski etter målgang.

Tviler på VM-start

At hun har klart et kvalifiseringskrav, betyr ikke at hun stiller opp når det skal arrangeres VM i friidrett neste gang.

Les også

Skadet tåen like før rekordløpet – Warholm kunne ødelagt alt på oppvarmingen

Det var bare Therese Johaug i kamp mot den såkalte lysharen på Bislett.

– Jeg har ikke noe der å gjøre. De så vanvittig gode de som driver på i toppen der. Jeg er for gammel, sa hun og lo godt da hun sent på kvelden kom til mediene på det merkelige friidrettsstevnet på Bislett torsdag kveld.

OL-kravet er på 31.25. Det er også innen rekkevidde. Da hun fikk spørsmål om hun hadde tenkt på sommer-OL, ble det i hvert fall snakk om å snakke det bort.

– Nei, nei, nei. Er du gæren. Der har jeg i hvert fall ingenting å gjøre, sa hun.

Les også

Svensk friidrettsekspert hardt ut mot Johaug-hjelpemiddel: – Ganske trist

Les også

Skadet tåen like før rekordløpet – Warholm kunne ødelagt alt på oppvarmingen

Overrasket over seg selv

Hun var overrasket over at det gikk såpass bra som det gikk. Hun visste ikke selv før hun fikk snakket med broren Karstein etter løpet at hun faktisk hadde løpt 10 sekunder raskere enn målsettingen. Samtidig satte hun bestenotering i verden denne sesongen. Nå skal det sies at det ikke er løpt mange 10.000-metere på bane denne sesongen.

Johaug insisterer fortsatt på at løping på bane bare er en morsom avveksling. Hun er og blir langrennsløper.

– Dette er bare en inspirasjon til langrennssatsingen. Det er morsomt å teste seg selv på andre arenaer.

Lyshare som hjalp

Hun innrømmer gjerne at det var hjelp å få i lyset som fulgte henne langs listen rundt hele banen. Lyset fortalte henne om hvordan hun lå an til skjema på 31.50. Men hun fnyser av at kritikken mot bruk av dette hjelpemiddelet.

– Det er mye lettere å løpe med en hare enn å bruke denne lysharen. Det har jeg fått erfare når jeg har trent på bane sammen med Karstein, sa hun.

Publisert: