Start ble rundspilt i generalprøven: – En fin lekse

Med en uke igjen til seriestart fikk Start en vond opplevelse mot Sarpsborg 08. Få alle reaksjonene etter tapet i videovinduet.

Publisert: Publisert:
 • Steffen Stenersen
 • Nicolai Gaustad Olsen
  Fædrelandsvennen

SARPSBORG 08 – START 4–0 (3–0)

– Dette var en fin lekse. Dette blir Eliteserien, og det er greit å få en reality check og vite hva det dreier seg om, sier Start-trener Joey Hardarson til Fædrelandsvennen etter ydmykelsen i Østfold.

Start åpnet egentlig ganske så fint i solskinnet ved svenskegrensa. Man klarte å holde i ballen, men uten å true hjemmelagets mål nevneverdig.

Les også

Start-børsen: Her er vår dom etter stortapet

Det skulle ikke vare.

Sarpsborg virket til å bare ligget på lading det første kvarteret. Så skulle Start få kjenne eliteserienivået på kroppen. Først ved at Kristoffer Tønnessen ble svimmel på Starts venstreside. Innlegget ble slått 45 grader ut til Mohamed Ofkir som enkelt satte inn 1–0 bak Jonas Deumeland.

Joey Hardarson og hans spillere fikk en tøff kveld i Sarpsborg. Foto: Steffen Stenersen

Kjørte over Start før pause

Noen minutter senere var ledelsen doblet. Før det hadde Bjørn Inge Utvik hatt en kjempesjanse, så det var ikke ufortjent at Anton Saletros banket inn 2–0 bak Deumeland etter 20 spilte minutter.

På dette tidspunktet var Sarpsborg over alt, og frustrerte Start-spillere hang rett og slett ikke med. Erlend Segberg fikk hjemmelagets spillere mot seg etter en sein takling mot Bojang, og fikk det gule kortet.

Start fikk noen pustepauser og klarte å kjempe seg til noen cornere og et frispark høyt i banen, men fikk ikke noe særlig ut av det. I stedet smalt det for tredje gang.

Da var det Ole Jørgen Halvorsen som satte ballen i mål. Joachim Thomassen ble frispilt på venstre og fant Halvorsen ute i feltet.

Fortsatte etter pause

Etter pausen fortsatt Sarpsborg å kjøre over de gulkledde, og fikk sin fjerde scoring etter drøye timen. Jørgen Strand Larsen headet ballen mot mål, men Jonas Deumeland var med på notene. Returen derimot kunne Nicolai Næss enkelt ekspedere i nettmaskene.

Start-spillerne depper etter at Sarpsborg 08 har tatt ledelsen 1–0. Senere skulle det bli enda flere baklengs for sørlendingene. Foto: Steffen Stenersen

Etter det tok sarpingene foten av pedalen.

Starts første gode mulighet kom etter 84 minutter. Da fikk sørlendingene et frispark på rundt 30 meter. Mikael Ugland dunket til og tvinget keeper Aslak Falk til å gjøre en god redning.

Nærmere mål kom aldri Start i denne treningskampen, og dermed ble det ingen god generalprøve for de gule og svarte – som serieåpner hjemme mot Strømsgodset 17. juni.

– Må ta fighten

– Denne kampen må vi bruke til noe fornuftig og snu det til vår fordel. Vi kan bruke det til å legge oss ned, eller til å reise oss og vise at vi kan fighte, sier Joey Hardarson.

Start-treneren fortsetter:

– I Eliteserien er du avhengig av å vinne duellene og vinne én mot én. I perioder spiller vi fin fotball, men det handler om dueller og vinne fighten. Jeg er ikke skremt. Først og fremst handler det om at vi ikke tar fighten i stor nok grad. Men det er positive ting å ta med seg også.

Starts nye forsvarsspiller, Vegard Bergan, supplerer:

– Dette var ingen hyggelig opplevelse. Vi får ta det som en lekse, lære av det og være på perrongen når alvoret starter. Sarpsborg tar oss litt på alt. De var bedre i duellspillet, de løp mer og ville mer. Det er der nivået ligger, man får ikke mye gratis i Eliteserien.

Kampfakta:

Sarpsborg – Start 4–0 (3–0)

Mål: 1–0: Mohamed Ofkir, 2–0: Anton Salétros, 3–0: Ole Jørgen Halvorsen, 4–0: Nicolai Næss.

Gult kort: Anton Salétros, Sarpsborg, Erlend Segberg, Start.

Start stilte med følgende lag (4–2–3–1): Jonas Deumeland – Eirik Wichne, Vegard Bergan, Joackim Jørgensen, Kristoffer Tønnessen – Erlend Segberg Adnan Hadzic – Kasper Skaanes, Eman Markovic, Kevin Kabran – Steffen Lie Skålevik.

Benyttede innbyttere: Jesper Daland, Sander Sjøkvist, Henrik Robstad, Eirik Schulze, Mikael Ugland og Mathias Bringaker.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Vgs-elevene får komme tilbake på skolen onsdag

 2. Fond utbetaler 61 millioner kroner til Stavanger

 3. Viking har blitt et vinnerlag, men dette får Ingve Bøe til å «rive seg i håret»

 4. Arbeids­ulykke ved vindkraft­verk – mann satt fastklemt i bil

 5. Bil truffet av steinmasser - mann til sykehus

 6. Dramatisk brann- gassflasker eksploderte og bygning kollapset

 1. IK Start