Toppserieklubber ble kastet ut av garderoben og måtte skifte på gangen: – Noen må se seg selv i speilet

Toppseriekampen mellom Kolbotn og Fart tirsdag ble gjennomført uten at flere sentrale fasiliteter var i orden.

Fart-trener Leif Nordli i diskusjon med Fart-spillererne Mina Kjørum, Myia Wilkes og Lise Janbu Eide fra en tidligere anledning. Foto: Marta Widelska, Fotballaget Fart

 • Sondre Moen Myhre
  Sondre Moen Myhre
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Selve kampen endte med 4–0-seier for Kolbotn og nedrykk for Fart, men det er det få som snakker om i etterkant.

– Vi har sett det komme at vi blir ett av lagene som rykker ned. Det ble litt dobbelt opp, sier Fart-kaptein Sigrid Bloch-Hansen.

Den utsatte toppseriekampen skulle etter planen spilles på Kolbotns hjemmebane, Sofiemyr. Men grunnet regnvær ble den flyttet til KFUM Arena i Oslo på kort varsel.

Der gikk det meste galt for bortelaget Fart. Allerede før kampstart startet problemene.

– Det var ikke plass i noen garderobe til oss. Det var noen gutter som måtte ut derfra først, slik at vi måtte vente. Da vi omsider kom oss inn, fikk vi beskjed om å pakke alt utstyret vårt inn i en badstu fordi garderoben skulle brukes av andre under kampen, forteller Fart-trener Leif Jostein Nordli.

Les også

MER FRA KAMPEN: Rykker ned fra Toppserien

Sofiemyr Stadion sliter med overvann på høsten. Også i fjor måtte Kolbotn spille hjemmekamper på KFUM Arena som følge av overvann på hjemmearenaen. Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

– Hadde aldri trodd det kunne skje

Underveis i kampen manglet det både speaker og kampur. Etter at dommeren hadde blåst av, fortsatte garderobetrøbbelet.

Der Fart-laget hadde sakene sine, var det et guttelag som brukte garderoben. Dermed ble de henvist til en garderobe i kjelleren.

– Men der var Kolbotn. De skiftet på gangen slik at vi fikk tatt en dusj, forteller en meget oppgitt Nordli.

Kolbotn slo Fart 4–0, men det var garderobefasilitetene under oppgjøret som vakte mest oppmerksomhet. Foto: Skjermdump / Toppfotball Kvinner

– Dette burde aldri blitt gjennomført på den måten som det ble. Det er ikke Toppserien verdig. Det er ikke noe synd på Fart-jentene, men det er synd på norsk damefotball, produktet og Toppserien. Det er synd på dem som vil at dette skal bære frukter. Det er ingen lag i Eliteserien eller 1. divisjon herrer som hadde akseptert dette, fortsetter Nordli.

Kaptein Bloch-Hansen beskriver hele opplevelsen som «kjip».

– Jeg hadde aldri sett for meg at det kunne skje på en toppseriekamp. Om noen hadde fortalt meg det på forhånd, hadde jeg ikke trodd på det, sier hun.

– Det var mye venting og kaos, legger hun til.

I Kolbotn-leiren bekrefter de Farts negative opplevelse.

– Det er bare å beklage til Fart og si at vi forsøkte å være så godt vertskap som overhodet mulig, sier Kolbotn-trener Knut Slatleim.

– Jeg synes det er bra at det blir satt fram i lyset. At folk får vite hva som skjedde, sånn at det ikke skjer i fremtiden. At man tar lærdom, sier Fart-kaptein Bloch-Hansen om medieoppmerksomheten etter kampen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Les også

Skal forske på kvinnefotball i Norge for 42 millioner kroner. Satsingen beskrives som en revolusjon.

Følte seg presset av NFF

Fart ønsker heller ikke å legge noe ansvar på Kolbotn. Begge lagene ønsket å gjennomføre kampen neste helg, men fikk «nei» fra Norges Fotballforbund.

– Noen må se seg i speilet. Det skal ikke Fart eller Kolbotn gjøre. Det er det noen andre som skal gjøre, sier Nordli.

Slatleim er sikker på at arrangementet og logistikken rundt kampen ville vært bedre om de kunne gjennomført den på Sofiemyr ved en senere anledning.

– Når NFF presset oss med tanke på tiden, så synes jeg at dem som jobbet med arrangementet, gjorde en god jobb for at kampen i det hele tatt ble gjennomført, sier Kolbotn-treneren.

– Vi valgte å oppgi det vi hadde av goder. Så det endte med at vi byttet garderobe et par ganger, sier Kolbotn-trener Knut Slatleim. Her med assistent Solveig Gulbrandsen. Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

Les også

VM ble hyllet som et gjennombrudd. Disse tallene viser at kvinnefotballen er blitt mer underholdende.

NFF: – Viktig at kampene blir spilt når de skal

Seksjonsleder for turneringsadministrasjon og arrangement i Norges Fotballforbund, Rune Pedersen, bekrefter overfor Aftenposten at de ikke ønsket ytterligere utsettelser.

– Vi er i en fase av sesongen der det er viktig at kampene blir berammet og spilt når de skal. Alle kamper som ikke gjennomføres, skal spilles så fort som mulig, sier han.

– KFUM er en veldig fin arena. Jeg tror tidsfristen og flytting av arrangementet ble et for stort arbeid, sier seksjonsleder for turneringsadministrasjon og arrangement i Norges Fotballforbund, Rune Pedersen, Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

Grunnen er at de to siste serierundene, som starter første helgen i november, skal spilles samtidig. Pedersen mener det ikke er sikkert at Kolbotn kunne stilt med bane slik Sofiemyr fremstår i dag, til neste helg.

– Hvis det hadde skjedd noe da, så måtte vi vært à jour til 2. november.

Søndag skulle Kolbotn etter planen møte LSK Kvinner til TV-sendt kamp på Sofiemyr. Den er nå flyttet til Jessheim Stadion.

Publisert:
 1. Toppserien

Mest lest akkurat nå

 1. Setter inn 50 vektere for å trygge landing med nye rednings­helikoptre

 2. Wirak: – Urimelig at Sandnes, Sola og Randaberg skal bli fratatt vaksiner nå, vi har høyere smittetrykk enn Stavanger

 3. Krever ny runde for naustet til Jan Bokn: – Uviss­heten er vond

 4. Mann i 60-årene skjelte ut politiet og rekte tunge etter fartsbot – dermed ble det dyrere

 5. – Når blir det bygget en bru over fjorden ved Hjelmeland?

 6. Henrik Ingebrigtsen er i superform og skimter OL-suksess med Jakob