Viking-bloggen: «Nå har vi lært at også 1–5 er en farlig ledelse…»

Blogg: Les Ingve Bøes betraktninger etter søndagens Viking-seier.

Ingve Bøe er Aftenbladets Viking-blogger.
  • Ingve Bøe
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

For en bortekamp det tegnet til å bli. Et påskrudd Viking-lag fant hverandre gang etter gang. Dueller ble vunnet og enkeltspillere stod fram med svært gode prestasjoner. Det ble varierte oppspill med lengde eller korte pasninger med gode adresser. De mørkeblå vant 9 av 10 dueller, og Viking lekte seg i denne perioden. Forsvaret og Iven Austbø var dønn solide og gav ikke bort noe. Ikke en millimeter.

Steffen Ernemann tok ut nødvendig dybde og kontrollerte sentralt i banen. Begge spissene på flankene var involvert i nestenmuligheter. Tommy Høiland sprang på alt og stresset et vaklevorent Ull/Kisa-forsvar. Unge og lovende Thorstvedt lekte slepent med sine motspillere med stoisk ro og overblikk. Julian Ryerson ,som har virket noe stresset med ballen i det siste ,var rolig og fornuftig igjen. Vi ventet bare på første målet – og det kom snart.

Mål og genial pasning fra Thorstvedt

Kristian Thorstvedt åpnet ballet og klemte til med høyrefoten via fingertuppene til keeper og opp i nettaket til 0-1. Det var en meget god prestasjon. Dog var den aller beste da han duellerte alene og vant ballen på noen og 20 meter før han elegant tredde den til en umarkert Tripic mot venstre. Sistnevnte gjorde ingen feil.

Les også

Viking-børsen: «Briljant i nesten alt han foretok seg»

Jeg nevnte i sist blogg at Zymer blir viktig når det sitter, og det gjorde det til gangs i denne perioden. Et fantastisk bananskrudd innlegg ble elegant headet inn av Tripic. For deretter å ta med seg ballen så vidt inn fra høyre i motstanderens boks. Det harde og flate skuddet som kom, gikk inn via stolpen. Ballen føk kjapt ut igjen så ved første øyekast lurte man på om den var inne. Det var den. Fortsett og utfordre Zymer. Det gir resultater for deg personlig, samt dine medspillere.

Full kontroll til pause

1-4 til pause. Livet lekte. Hordene sang og alle var sikre på seier. Starten på 2 omgang gav også prov på at slik skulle det bli.

Viking kjørte kampen. Dominerte i banespillet og vant de dueller man måtte. Når så Tommy uselvisk legger ballen til rette for Tripic som bare kan bredside ballen i tilnærmet tomt mål hentet jeg fram kulerammen.

Les også

Tremåls-Tripic herjet for Viking – så sovnet Berntsens gutter totalt

1-5. Her kom Viking til å score mer mål. Derom hersket ingen tvil i mitt hode. Hvem skulle tro at det var Ull / Kisa som behøvde denne rammen mest ?

Trenertrioen begynner selvfølgelig å tenke fornuftige bytter. Jeg selv tenkte at nå må det byttes og lurer på hvorfor det ikke skjer.

Det er mange harde kamper som står for tur i mai. Tremålsscorer Tripic blir tatt av banen. Det samme ble Thorstvedt og Leo Ostigard. Fornuftige bytter med tanke på framtidige kamper, selv om disse tre helt klart var noen av Vikings mest toneangivende i denne kampen. Da tenker trenerne at en velfortjent hvil er på sin plass.

Les også

«Negativiteten har nærmest blitt et varemerke, men nå fortjener ikke Viking det»

Som Klopp så Berntsen

Den løsningen kunne hvem som helst av verdens trenere ha valgt uten at det er i nærheten av en tabbe. Og så slo det sånn inni hampen feil ut likevel. Bytte av Zlatko var som når Salah ble tatt ut av Champions Leauge-kampen sist – alt snudde.

Viking begynte å tape viktige dueller like rundt og i egen 16 meter. De gav Ull/Kisa lillefingen, og da grabbet de nesten hele hånden.

De siste 12 minuttene var som en gedigen flodbølge av tapte dueller. Viking begynte å bli redde for å tape. Ballen gikk bakover. Ballen gikk på tvers på 30 meter. Den ene feige pasningen ble tatt etter den andre. Til slutt ble en av disse snappet og ballen havnet atter en gang i nettet bak Iven.

Kunne det være mulig ? Kunne Viking atter en gang tape en vunnet kamp? Kulerammen var i Ull / Kisas eie. Viking var statister. Dommeravgjørelser gikk oss imot. Alt var galt.

Men Viking vant. Viking har vunnet tre bortekamper på rad. Det er fakta og isolert sett meget bra. Viking var uovertruffent best i 70 minutter. Ull/Kisa var ikke i nærheten. Dette gav nyttig lærdom. Det nytter ikke å hvile et aldri så lite sekund. Da ryker drømmen om opprykk. Vi kommer til å møte flere lag som ikke akter å tape og som derfor aldri gir seg.

Vi har nå lært at 1-5 er en farlig ledelse….

Lykke til mot Bryne. De forstår heller ikke når de har tapt og kommer til å stå løpet ut. Viking har alt å tape. Bryne alt å vinne. Bryne vil elske å ta skalpen til storebror. Det har de gjort flere ganger før. Men ikke denne gangen. Ikke denne gangen. Det kan dere bare glemme.

Publisert:
  1. Ingve Bøe
  2. Viking FK
  3. OBOS-ligaen

Mest lest akkurat nå

  1. Har ventet i fem måneder, får ikke åpne ferdig sushi-restaurant

  2. Stor aktør legger ned butikken på Norwegian Outlet på Ålgård

  3. Politiet orket ikke å sjekke alle filene

  4. Det er ikkje meininga ein skal bli rørt over at staten lar friske barn få bevega seg fritt

  5. – Han var en mann som aldri ga seg, en drømmer

  6. Viking-unggutt bytter klubb