Landslagsspiss klar for Liverpool

Rickie Lamberts overgang til favorittklubben er bekreftet.

MATCHVINNER: Rickie Lambert i aksjon for England.
  • Jørgen Tjærnås
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Sist uke hevdet flere engelske medier at den engelske landslagsspissen Rickie Lambert var nær en overgang til Liverpool. Mandag ble overgangen for 32-åringen bekreftet av klubbene.

Liverpool skriver på sitt nettsted at klubben er meget fornøyd med å ha signert spissen, som scoret 117 mål på 235 kamper for Southampton. Mindre fornøyd er heller ikke hovedpersonen.

— Jeg kan ikke tro det. Jeg har elsket denne klubben hele livet. Jeg forlot dette stedet for 17 år siden - og har ikke sluttet å elske det, sier angriperen.

Eventyrhistorie

Engelske medier har meldt at prisen for Lambert trolig ligger rundt 40 millioner kroner. I tillegg kan summen øke om han slår til for klubben som endte på 2.-plass i Premier League denne sesongen.

Southampton har også bekreftet overgangen, samtidig som de har ønsket spissen lykke til videre i karrieren.

Veien til Liverpool og plass på landslaget har vært lang for Lambert, som lenge spilte i lavere divisjoner. Blackpool, Macclesfield, Stockport, Rochdale og Bristol Rovers var arbeidsgivere før han gikk til Southampton. Samtidig er det også velkjent at han har jobbet på en rødbetefabrikk før han signerte for Macclesfield.

Selger ikke flere

Southampton er for tiden uten manager, etter at Mauricio Pochettino valgte å forlate klubben for å ta over Tottenham. Klubben skriver i en redegjørelse på sitt nettsted at de i løpet av de siste ukene har fått flere bud på ulike spillere. Samtidig skriver klubben at klubben ikke ønsker overganger til og fra klubben før en ny manager er på plass.

Samtidig skriver klubben at de gjorde et unntak for Lambert, fordi de følte de ikke ønsket å stå mellom ham og barndomsdrømmen hans om å spille i Liverpool.

Publisert:
  1. Engelsk fotball
  2. Southampton FC
  3. Liverpool FC

Mest lest akkurat nå

  1. Dansk sykkelhelt døde i ulykke: - Uforståelig og ufattelig

  2. Full krangel om Norges største gondol til 500 millioner. Bak står Spotify-investorer.

  3. – De truet med å sende meg tilbake om jeg ikke var snill

  4. Snart leverer Erna Solberg sin avskjedssøknad. Slik blir Norge styrt til Støre tar over.

  5. Kjøpte rekkehus alene i en alder av 24: – Jeg er ikke noe god på økonomi, men er fornuftig

  6. Nyt helgen, for snart vil regnet bøtte ned