Managerkollega med Deila-kritikk: - Bestemoren min kunne gjort det samme

Kenny Shiels mener at Ronny Deila ikke har vært suksessfull i Celtic ennå.

Ronny Deila på hjemmebanen Celtic Park med trofeet for den skotske Premier League til høyre. Kenny Shiels mener det burde vært flere pokaler på dette bildet.
 • Sjur Magnus Bergstrøm
Publisert: Publisert:
Tidligere Kilmarnock-manager Kenny Shiels.
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Etter en tung start på Celtic-karrieren, slo Ronny Deila tilbake og vant ligaen og ligacupen i sin første sesong. Han stilnet kritikerne i mediene og misnøyen blant fansen ble snudd til heltestatus, men likevel er det ikke alle som er like imponerte.Tidligere Kilmarnock-manager Kenny Shiels, som ledet klubben til ligacuptroféet i 2012, mener at Deila bare gjorde det som var forventet av ham og ikke noe mer.

— Jeg synes ikke man kan si at Deila har vært suksessfull ennå. Bestemoren min kunne vunnet ligaen med Celtic, sier Shiels ifølge CQN Magazine.

Shiels mener at Celtic vinner ligaen 99 av 100 ganger og at Deila burde fått mer ut av stallen.

— Ronny har den beste spillertroppen og det største budsjettet i landet, så han burde virkelig ha vunnet The Treble. Med fordelene Celtic har, burde de vunnet alt, sier han.

Les også

Deila: - Derfor man må elske fotball

— Kunne klart det med mer erfaring

Trippeldrømmen røk da Celtic ble slått ut av cupen etter 3-2-tap mot Inverness i semifinalen. En stor dommertabbe ble avgjørende da en Inverness-spiller hindret scoring ulovlig med armen, i en situasjon som ble omtalt som «skandaledømming» av skotske eksperter.

— Ronny er bare 39 år gammel. Hvis han hadde vært 49 år og hatt mer erfaring, kunne han ha sikret seg den tittelen også. Helt ærlig så burde trippelen være spikret for Celtic, sier Shiels.

— Folk forventet at de skulle vinne alt i sommer, og det er forståelig når Hearts, Hibernian og Rangers ikke er i toppdivisjonen. Det er ikke vanskelig for Celtic å vinne ligaen og de kommer til å gjøre det flere år fremover, legger han til.

Les også

Deila: Derfor lykkes jeg, og ikke Solskjær, i utlandet

Handlet om mer enn troféer

Etter at ligatittelen ble sikret, har Deila selv vært klar på at det neste store målet er å kvalifisere seg til Champions League. I et intervju med BBC i helgen gjentok han det ønsket.

— Jeg synes jeg har levert det jeg sa jeg skulle gjøre før sesongen. Vi har spilt offensiv fotball og vært dominerende i Skottland. Vi har laget en kultur der vi utvikler spillere, og nå må vi ta det neste steget og kvalifisere oss til Champions league. Jeg forventer at vi kommer til gruppespillet. Vi er mye bedre forberedt i år, sier Deila.

For nordmannen har den første sesongen handlet om mer enn seiere og troféer. Han ønsket også å sette sitt preg på klubben og innførte blant annet et nytt diett- og treningsregimet. Etter en vanskelig start, så Deila at det begynte å gi resultater.

— Vi hadde en stor jobb å gjøre og man ser på resultatene i vår at vi kom en lang vei. Vi har hatt mye bedre resultater i siste halvdel av sesongen, så det er en av tingene som har blitt bedre.

— For meg handler det om utvikling. Man har lyst til å skape noe. Det er mye press og vanskelig å gjøre endringer fordi man er redd for å tape, men dag for dag ble det bedre og i oktober så jeg tegn på at det ville bli bedre, sier Deila.

Tilpasset seg

Men Deila er klar på at det ikke bare er klubben som har tilpasset seg ham, men også omvendt. Selv med de klare meningene om hvordan han ville ha det, har han inngått kompromisser.

— Man må alltid tilpasse seg og det har jeg gjort. Jeg har lært mye og det håper jeg andre også har gjort. Jeg kjenner kulturen i klubben bedre nå og jeg synes vi har forandret mye til det bedre.

Les også

 1. Deila og Johansen ble seriemestere: - Vi har oppnådd noe stort

 2. Deila håper å kopiere 90-tallets Rosenborg-suksess

 3. I kveld hylles Ronny Deila med egen sang foran 60 000 fans

Publisert:
 1. Internasjonal fotball
 2. Ronny Deila
 3. Celtic FC

Mest lest akkurat nå

 1. Ole Kallelid er død

 2. Spiste alene på rommet mens de andre koste seg på julebord. Nå sier hun takk for seg

 3. Politiet ønsker tips i forbindelse med savnet kvinne i Haugesund

 4. Slik så Bjarne ut etter joggeturen

 5. Stampuben er deres andre hjem: - Hadde den blitt stengt for godt, ville jeg satt meg ned og begynt å grine

 6. Over 50.000 meldinger om mulige bivirkninger av vaksinen. Bare halvparten er behandlet.