«For første gang på veldig lenge har vi en spennende høst foran oss»

BLOGG: Vi visste det kom til å bli vanskelig. Det ble det også, men Viking viste i kveld at dette laget kan henge med i toppkampen helt til november.

Publisert: Publisert:

Vikings Jon Dadi Bödvarsson kunne strekke armen i været og juble for tre viktige poeng i medaljekampen. Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix

 • Hans Petter Jørgensen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Jeg var ikke alene om å være bekymret foran kampen mot Glimt. På den ene banehalvdelen et lag som hadde en fantastisk kveld da semifinaleplassen ble sikret, en kveld som garantert ville sitte i både hode og bein. På den andre siden et lag som sto med seks strake seire. Et lag med all den flyt og selvtillit som seks seire kan gi.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Kampen bar da også preg av det. Bodø Glimt var farlige når de var på visitt, mens Vikings mange upressede feilpasninger vitnet om at hodet ikke var helt på plass. Når Glimt tok ledelsen et stykke ut i annen omgang fryktet jeg at andre hjemmetap på rad var underveis.

Les også

Helten vil ikke vente på Viking

Les også

Moore: - Jeg har mye mer på lager

Les også

Se Vidar Nisja sikre tre poeng for Viking

Så viser det seg at Viking anno 2015 er laget av tøffere stoff enn som så. Lagledelsen viste også mot ved å kjøre en ekstremt offensiv oppstilling de siste 30 minuttene. I realiteten spilte Viking med bare forsvar og angrep den siste halvtimen. Trøkket førte først til et straffespark som Andrè Danielsen satte trygt i nettet. Så gjorde Vidar Nisja det Vidar Nisja har gjort utallige ganger før: Han kommer inn fra benken og scorer et avgjørende mål.

Jeg ser at Nisja nå vurderer andre klubber. Det forstår jeg godt, men jeg håper Viking kan gi Nisja et nytt tilbud. Spillere som Vidar Nisja er enormt viktig for enhver klubb. En spiller som har alltid bidrar når han kommer inn. Hvor mange slike mål har Vidar Nisja scoret for Viking?

Mot alle odds kjemper Viking i toppen av Tippeligaen. I en sesong hvor det har vært mye usikkerhet har en liten tropp samlet seg og blitt til et svært solid lag. Nå som forsterkningene Kieffer Moore og Aleksander Solli er på plass, samtidig som både Sverrisson og Soares er på vei tilbake fra skade ser det veldig lyst ut.

Det er utrolig kjekt å være Viking-supporter for tiden. For første gang på veldig lenge har vi en spennende høst foran oss!

Hva mener du? Hvordan opplevde du kampen? Bør Nisja få ny kontrakt?

Publisert:

Les også

 1. Vidar Nisja sendte Stavanger til himmels

 2. Se høydepunktene fra Moldes poengdeling mot Sarpsborg

 3. Geir Bakke: - Med litt mer kvalitet ville vi tatt alle poengene

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt13112045172835
2Molde15101441172431
3Odd138142114725
4Vålerenga136521817123
5Rosenborg1363422111121
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Barnehage­ansatt i Stavanger testet negativt på korona på andre test

 2. – 1. mars tok ekskona mi, Janne, livet sitt. Knappe to uker etter kom korona­pandemien

 3. Kvernevik: Mann i 40-årene pågrepet etter å ha truet nabo

 4. På vei til byen på hjemmelaget flåte

 5. Overraskelses­laget ryster Manchester City

 6. Trolljeger­prøven 2020 er annerledes, men innsatsen er like stor

 1. Eliteserien