Raheem Sterling berget Liverpools ligacupdrøm

Men 1-1 på Anfield gir Chelsea et godt utgangspunkt før returen.

Raheem Sterling har utlignet, og Liverpool-spillerne er i ekstase.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

LIVERPOOL — CHELSEA 1-1

— Dette var en meget god kamp i ligacupen. Liverpool spilte veldig bra og fortjente ikke å tape denne kampen, så resultatet er greit, sier Chelsea-manager Jose Mourinho i et intervju vist på TV 2. — Jeg er strålende fornøyd med kampen, men misfornøyd med resultatet, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers.

0-1 på straffe

Liverpool er ute av gullkampen i Premier League og ute av Champions League. Derfor skulle en tro at ligacupen betyr ekstra mye for Brendan Rodgers' mannskap, og tirsdag ventet første semifinalekamp hjemme mot Chelsea.

Det har vært mye snakk om Steven Gerrards tabbe mot Chelsea forrige sesong som var med på å knuse Liverpools gulldrøm. Kvarteret var spilt på Anfield da Gerrard holdt på å ordne 1-0 med et fantastisk langskudd.

Chelsea tar ledelsen på straffe, og Steven Gerrard (til høyre) fortviler.

I stedet fikk Chelsea straffespark like etter da Eden Hazard gikk i bakken etter en duell med Emre Can. Hazard var kald fra straffemerket, og det sto 0-1 etter 18 minutter.

God enkeltprestasjon

0-1 holdt seg til pause i et vinterlig Liverpool der snøen lavet ned.

Liverpool presset på i 2. omgang, og etter 59 minutter kom belønningen. Raheem Sterling mottok ballen midt inne på Chelseas halvdel, tverrvendte og satte fart. Alene med keeper satte han ballen ved motsatt stolpe. 1-1, og oppgjøret var vidåpent igjen.

— Vi skal være fokuserte og gjøre vårt beste i returkampen. Det var godt å komme på scoringslisten og hjelpe laget, sier Sterling.

Liverpool var hissigst på grøten - de trengte et vinnermål for å ha et bra utgangspunkt foran returen i London. Og etter 66 minutter hadde Gerrard et skuddforsøk i stolpen.

Men det ble ikke flere mål, og 1-1 er et godt resultat for Chelsea.

— Vi var nok ikke på vårt beste i dag, men vi klarte å få med oss uavgjort, sier Eden Hazard.

Hjemlig kamp

Mens Chelsea topper Premier League og kjemper om troféer både i Champions League og i de to hjemlige cupene, må Liverpool håpe på triumf enten i Europaligaen, FA-cupen eller ligacupen. Et trofé ville betydd svært mye for Steven Gerrard før Liverpool-kapteinen setter kursen mot USA og Los Angeles Galaxy til sommeren.

Returkampen spilles på Stamford Bridge om en uke.

I den andre semifinalen møtes Tottenham og 3.-divisjonslaget Sheffield United. Første kamp spilles på White Hart Lane onsdag kveld.

Publisert: