Keeperhelten roses: - Hun reddet oss

Silje Solbergs storspill mot Russland har en god forklaring.

Silje Solberg sto en strålende kamp da Norge sørget for sin tredje strake seier i EM i Sverige.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

HELSINGBORG: Etter gode kamper mot OL-mester Russland i Golden League og Møbelringen Cup, var valget enkelt da Norge skulle velge keeper.

– Ja, det har gått bra mot dem i høst, og så har jeg møtt russerne mange ganger med klubblaget da jeg spilte i Danmark, både Rostov-Don og Lada. Og så fikk jeg god hjelp av forsvaret. De dekket godt. Da får det heller være at jeg slapp inn noen nærskudd, sier jenta som ble Norges største helt.

Etter at Russlands keeper Victoria Kalininina hadde dominert første omgang med 57 i redningsprosent, overtok Solberg showet i annen omgang og økte fra 35 prosent til 40 totalt – mens russeren falt 14 prosent ned.

– Jeg får kjempegod støtte av Kari (Aalvik Grimsbø) på benken, og jeg syns vi fungerer veldig godt som et team. Begge unner hverandre spilletid, og det er helt nødvendig for at vi skal nå langt.

Les også

Slik er veien videre i EM for håndballjentene

Kjempevenner

Også Aalvik Grimsbø smilte som en sol etter makkerens praktkamp.

– Vi har et veldig godt forhold, og jeg gleder meg virkelig på hennes vegne. Hun har tatt store steg og viser stor ro i målet. Det er virkelig en god makker å ha, sier trønderjenta, som nok er på banen igjen i en av de to neste kampene.

Kanskje allerede i gruppefinalen mot Danmark søndag? Da møtes nemlig vinnerne av gruppe C og D (Danmark slo Tsjekkia 33–29 i siste kamp. Med seier er Norge nesten garantert semifinale i Göteborg fredag.

– Det er alltid tøft og alltid noe ekstra å møte Danmark, sier Aalvik Grimsbø, som spilte for Esbjerg før hun dro til Györ.

Også Solberg, som sto for Holstebro før hun dro til Issy Paris, gleder seg til møtet med danskene.

– Det er alltid gøy å møte Danmark. Vi har et hat-elsk forhold. Det er et godt lag, som mot oss ikke helt har fått ut det de har inne, mener Solberg.

Les også

Norge revansjerte OL-nedturen med knallsterk seier: - Utrolig deilig!

Få på maksnivå

– Det er ikke dårlig å slå Russland på en dag hvor nesten ingen traff toppnivået, konkluderte Nora Mørk.

Toppscoreren fra OL var ikke like treffsikker i Helsingborg Arena og fikk bare fem mål på 12 forsøk – inkludert en straffebom. Også mange av innspillene havnet på fremmede hender.

– Det var Silje som reddet oss. Hun spilte en kjempekamp, konkluderte Mørk.

Det var lenge en krig mellom Norge og Russland. Her kjemper Nora Mørk om ballen.

Heller ikke playmaker Stine Bredal Oftedal fikk det helt til: tre mål på seks skudd og fire tekniske feil.

Bare Veronica Kristiansen av starttreeren bak kunne si seg fornøyd – bortsett fra med en «legghøne» hun måtte ise ned etter kampen. Men «Vikki» beroliget med at hun er klar til kampen mot Danmark søndag kveld.

– Hva tenkte du på 0–4 og en russisk keeper som tok alt?

– Jeg tenkte ikke negativt i det hele tatt. Fire mål i håndball er ikke så mye, sier Drammens-jenta, som gleder seg ekstra mye til Danmark-kampen. Hun tjener til livets oppholdt i Midtjylland og skal treffe gamle kjente.

TV3 sender slik:

Søndag: Norge-Danmark kl. 20.45

Tirsdag: Norge-Ungarn kl. 18.30

Onsdag: Norge-Tsjekkia kl. 20.45

Publisert: