Roma frykter ny sprekk

For ett år siden ble de ydmyket av Bayern München. I kveld kommer Barcelona på besøk.

SKIKKELIG SMELL: Roma-veteran Francesco Totti fortviler mens Bayerns Mehdi Benatia kan smile under fjorårets kamp. Bayern München vant hele 7-1 i den italienske hovedstaden.
  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Mesterligaoppgjøret på Stadio Olimpico spilles 102 dager etter at Barcelona slo Juventus i Berlin-finalen. For Roma vekker kampen onde minner om møtet med et annet topplag.

For ett år siden ble møtene med Bayern München rene marerittet for Roma. Tap 1-7 på eget gress i den første kampen, og siden 0-2 i München, skulle vise seg å bli kamper som snudde Roma-sesongen på hodet. De kom etter en god start på gruppespillet i mesterligaen der Roma slo CSKA Moskva 5-1, og spilte uavgjort mot Manchester City.

Les også

Dobbelt beinbrudd for Shaw etter skrekktaklingen

Les også

Helsvart kveld for Manchester-lagene i Europa

Sprakk

Rudi Garcias mannskap startet også forrykende i Serie A, og så lenge ut som en reell tittelutfordrer til suverene Juventus. Så kom smellen mot tyskerne, og siden gikk mye i stå for Roma. Laget forsvant ut av mesterligaspillet, og fikk siden juling i Europaligaen mot Fiorentina.

I seriespillet kom en aldri opp på nivået fra starten av sesongen, og kun en seier i lokaloppgjøret mot Lazio på tampen av sesongen, sørget for andreplass i Serie A – sytten poeng bak Juventus. Nå venter et Barcelona-lag som starter jakten på å bli den første klubben som vinner Mesterligaen to år på rad, og som kommer fra en overbevisende 2-1-seier borte mot Atlético Madrid.

MÅ HEVE SEG: Roma-trener Rudi Garcia på pressekonferanse før kampen mot Barcelona.

Roma har heller ikke glemt hva som skjedde like før sesongstart. I en vennskapskamp på Nou Camp fikk Roma juling i en kamp der Barcelona endelig fikk vist frem mesterligatrofeet til sine mange tilhengere. Kampen endte med en 3-0-seier til hjemmelaget etter at Roma til tider ble utspilt, og der spesielt Allessandro Florenzi var svimmel etter duellene med Neymar.Mens Barcelona har startet sesongen med tre seirer, er Roma ubeseiret etter to seirer og en uavgjort på de tre første kampene. Sist ble det 2-0-seier over nyopprykkede Frosinone uten at Roma overbeviste. Oppgjøret viste også at 39 år gamle Francesco Totti nærmer seg enden på karrieren. Roma-profilen var langt unna sitt beste, og når Barcelona kommer på besøk er det ventet at Totti blir å se på benken.

Følg alle kveldens mesterligakamper her fra 20.45!

Nytt på topp

Dermed må en stole på at nykommer Edin Dzeko kan overliste Barcelona-forsvaret, på samme måte som han ble matchvinner da Roma slo tittelforsvarer Juventus 2-1 i den andre serierunden. Sammen med et annet nytt bekjentskap for Roma-fansen, Iago Falque, har Dzeko vært Romas beste offensivspiller. Falque er ingen ukjent spiller for Barcelona, for han var i klubben i åtte år etter at han som 11-åring ble hentet til Barcelona-akademiet.

I forrige sesong slo han til i Genoa, og i kalenderåret er det kun Gonzalo Higuaín, Luca Toni og Mauro Icardi som har signert flere mål enn 25-åringen. I Roma-drakten har han allerede scoret, og kan bli en joker når Roma på ny jakter muligheten til å kvalifisere seg til sluttspillet.

Nå venter suverene Barcelona, med tidligere Roma-trener Luis Enrique som sjef for de suksessrike katalanerne, i et oppgjør som vekker onde minner for Roma.

Publisert: