Her har Arsenal-stjernene landet på Sola

Alexis Sanchez, Aaron Ramsey og resten av stjernegalleriet som tok andreplass i Premier League forrige sesong er endelig på plass i Stavanger.

 • Mats Haugland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det engelske storlaget hadde leid eget privat VIP-charterfly fra selskapet GainJet. Flymaskinen var av typen Boeing 757 og tok av fra London Luton Airport. Laget landet på Sola lufthavn torsdag ettermiddag.

— Jeg kjenner Norge, og er glad i dette landet. Denne turneen med kamper mot Viking og Manchester City er en viktig del av forberedelsene til seriestart i Premier League om ti dager, sa Arsenal-manager Arsene Wenger etter landing på Sola.

Alexis Sanchez på vei av flyet.

— Er du her for å signere spillere? - Nei, jeg er ikke her primært for å se på nye spillere, sa Arsenal-sjefen.

- Hva vet du om Viking?

— Jeg vet ikke så mye, men jeg fikk i hvert fall vite litt mer om klubben her på flyplassen, sier Wenger.

Han tok nemlig en prat med Vikings daglige leder Eirik W. Henningsen og styreleder Ole Rugland etter at han hadde gått gjennom tollen.

Ganske mange Arsenal-supportere hadde smalet seg på flyplassen, men de største stjernene, som Alexis sanchez, viste seg ikke for dem.

Første gang på 12 år

Fredagens møte med Viking i Stavanger blir Arsenals første kamp i Norge siden høsten 2004. Da spilte laget 1-1 mot Rosenborg på Lerkendal i Champions League.

Les også:

Les også

Sjekk kontrasten for Vikings Ryerson: Fra Madla til Arsenal på tre måneder

Arsenal er denne helgen på turné i Skandinavia. De spiller, som Viking, kamp igjen allerede på søndag. Da møter rødtrøyene Manchester City på Ullevi i Göteborg, som siste kamp før seriedebuten i Premier League mot Liverpool neste søndag. Det er derfor knyttet stor spenning til hvilket lag Arsenal sender ut på Viking stadions grønne gressmatte fredag kveld.

FullSizeRender.jpg

— Personlig er jeg glad for at vi skal tilbake til Norge og Sverige for første gang på lenge, siden vi har fantastisk støtte i begge landene. Mange supportere reiser hele veien til London for å se oss spille, så det er fint at vi nå kan komme til dem og forhåpentligvis levere gode prestasjoner, har Wenger tidligere uttalt til Arsenals nettside .

Sanchez og Ramsey på plass

Midtstopperen Per Mertesacker er på Arsenals skadeliste sammen med midtbanespiller Jack Wilshere, mens Olivier Giroud, Laurent Koscielny og Mesut Özil fremdeles har ferie etter landslagsspill i EM.

Les også:

Les også

- Sanchez er med i Arsenal-troppen mot Viking

En gladnyhet er derimot at både Aaron Ramsey og Alexis Sánchez er med i troppen som er på plass i Norge. De to har hatt ferie etter deltakelse i henholdsvis EM og Copa America for sine landslag i sommer, men var begge på plass under lagets siste trening før avreise til Stavanger torsdag.

Arsenal har i sommer spilt tre treningskamper. Det har endt med uavgjort 1-1 mot Lens, 2-1-seier mot MLS All Stars og 3-1-seier mot mexicanske Chivas.

Den engelske avisen Daily Star tror Arsenal starter med dette laget i kampen mot Viking (4-2-3-1): Petr Cech — Mathieu Debuchy, Krystian Bielik, Rob Holding, Kieran Gibbs - Mohamed Elneny, Granit Xhaka - Alex Iwobi, Santi Cazorla, Alex Oxlade-Chamberlain - Chuba Akpom.

Dette er spillerne Arsene Wenger har tatt med til Skandinavia

Keepere: Petr Chech, David Ospina, Damian Martinez.

Forsvar: Mathieu Debuchy, Nacho Monreal, Rob Holding, Hector Bellerin, Calum Chambers, Gabriel Paulista, Kieran Gibbs.

Midtbane: Francis Coquelin, Krystian Bielik, Mohamed Elneny, Aaron Ramsey, Alex Iwobi, Granit Xhaka, Santi Cazorla, Gedion Zelalem, Jeff Reine-Adelaide.

Angrep: Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain, Chris Willock, Alexis Sanches, Joel Campell, Chuba Akpom.

Les også:

Les også

 1. Denne uken kan gi millioninntekter for Viking

 2. Arsenal ladet opp til Viking-kampen med seier i USA

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Arsenal FC

Mest lest akkurat nå

 1. – Hvis man kan holde seg innendørs frem til søndag formiddag er det best

 2. Tørrkoking førte til utrykning på Våland

 3. Ståle Kyllingstad tar nytt grep, nå i fabrikken på Jæren som blant annet laget utemøbler for New York

 4. Fukt- og råteskader på boliger bygget i 2012. Nå går huseierne til sak mot Jadarhus

 5. – Pizzaene er kanskje sånn midt på treet, men det er godt nok rett som det er, også til take away på travle hver­dager

 6. Slik «ranet» Kina et av verdens fattigste land