Manchester City feiret ligagull da bunnlag jublet for poeng: – Et bevis på at vi kan bli bedre

Manchester City fikk søndag pokalen som bevis på at laget har vunnet Premier League. Men det var etter en målløs kamp mot nedrykkstruede Huddersfield.

Manchester City og Leroy Sane klarte ikke score mot Huddersfield søndag, og kampen endte 0-0.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

MANCHESTER CITY - HUDDERSFIELD 0–0

– Kampen mot Huddersfield er beviset på at vi kan bli bedre, sa City-manager Pep Guardiola etter at laget hans spilte 0-0 mot det nedrykkstruede laget søndag.

Manchester City er for lengst seriemester, Huddersfield kjemper mot nedrykk. Det som skulle bli en formalitet ble i stedet en hard kamp om poengene for vertene.

Det er ikke ofte Manchester City går målløs av banen. Så langt har det blitt 102 scoringer i serien. Men «lille» Huddersfield stengte buret og tok med seg ett svært viktig poeng hjem fra Manchester.

Gjestene var i aller høyeste grad med i kampen, og satte City-keeper Ederson på prøve flere ganger før hvilen, men etter pause hadde Huddersfield mer en nok med å holde unna. Men de holdt unna og jublet nesten like mye for det ene poenget som City feiret ligagullet.

City-manager Pep Guardiola har tidligere vunnet flere seriemesterskap med både Barcelona og Bayern München, men sier til Sky Sports at årets ligagull er spesielt.

– Dette er Premier League. Det er en så hard liga, derfor er dette så spesielt, sa Guardiola til Sky Sports etter kampen.

Les også

Elleville jubelscener - her går Solskjærs tidligere sjef bananas

– Kan bli bedre

Han la til at City-spillerne mistet litt fokus på kampen på grunn av all feiringen som skulle skje etter kampen.

– Det blir tøft å vinne ligaen igjen, men vi tar imot utfordringen, sa Guardiola videre.

I første omgang spilte gjestene seg til flere gode sjanser, og kanskje var vertene heldige som ikke lå under da lagene gikk til pause. I annen omgang ble det tydelig at Huddersfield ville verne om det ene poenget. Manchester City eide ballen og skapte sjanser, men Huddersfield kjempet som besatt og ryddet unna hver eneste gang.

– Vi forsøkte å presse dem høyt. Vi gjorde en god jobb, men ble etter hvert slitne. I annen omgang ble vi sterkt presset. Det er forferdelig å jakte Manchester City, men når man holder nullen er det verdt det, sa Huddersfield-forsvarer Mathias Jørgensen til Sky Sports etter kampen.

Les også

Sir Alex Ferguson hasteinnlagt på sykehus med hjerneblødning

– Helt utrolig

Huddersfield kunne juble over det som kan bli et svært viktig poeng i kampen om å holde seg i ligaen. Med 36 poeng skiller det tre poeng ned til streken. Huddersfield må fortsette poengjakten borte mot Chelsea og hjemme mot Arsenal.

Det har lenge vært klart at de lyseblå fra Manchester ble årets seriemester, men søndag kunne spillerne omsider motta det synlige beviset: Premier League-trofeet og medaljene.

– Det er helt utrolig. Jeg er så glad at jeg ikke finner ord, sa City-spiller Leroy Sane med gullmedaljen hengene rundt halsen, til TV 2.

– Det er dette jeg har jobbet for siden jeg var liten. For meg er dette den beste følelsen i verden.

Manchester City har igjen Brighton (h) og Southampton (b) før sesongen er over.

(©NTB)

Publisert:
 1. Manchester City
 2. Premier League
 3. Huddersfield

Premier League

SVUTMP
1Chelsea129213042629
2Liverpool1384139112828
3Manchester City128222561926
4West Ham United127232314923
5Arsenal137241517-223
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Ny utrolig rekord for Haaland

 2. Storbritannia strammer inn på koronareglene

 3. Vogntog mot personbil - mann satt fastklemt

 4. Hummeren er i alvorlig krise. Det kan gå ut over det populære fritidsfisket

 5. Å fly kan være mer klimavennlig enn å ta ferge

 6. Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien er død