Her skal «Battle of Bergen» avgjøres - slik blir utendørsringen

Midtstilt scene, innsyn fra alle vinkler og intet tak over publikum.

RINGEN: Slik ser den mye omtalte utendørsringen ut. Det vil før arrangementet bli satt opp stoler rundt ringen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

KOENGEN (BT): Det er blitt rigget opp til store begivenheter på Koengen tidligere, men aldri før har den velkjente konsertarenaen sett ut som nå.

For Cecilia Brækhus og de andre utøverne som skal i ringen fredag, skal heldigvis ikke synge, men bokse. Scenen, som vanligvis står i et hjørne, er derfor plassert midt på plassen og blitt opphøyd, slik at publikum skal få innsyn fra alle vinkler.

Les også

Drømte om 20.000: Så mange billetter er solgt til Brækhus-kampen

– Koengen har fått en litt annerledes drakt enn publikum nok er vant med. Bokseringen er midtpunktet, mens publikum vil sitte og stå rundt den, forklarer Ole-Morten Algerøy i Bergen Live.

I NY DRAKT: Det er ikke vanlig at scenen er midtpunktet på Koengen. Under konserter er den, som regel, plassert i et hjørne.

Rundt scenen er det blitt bygget et gulv, hvor setene er satt opp. Utenfor der igjen vil det være såkalte «golden circle»-ståplasser, mens det bak neste gjerde vil være vanlige ståplasser - som på konserter.

– Hvem får tak over seg?

– Taket dekker bare ringen, så ingen i publikum vil få tak over seg, sier Algerøy.

Taket blir holdt oppe av fire søyler, som er kledd med lyskastere og høytalere.

– Det skal være en 360 graders opplevelse, så alle skal kunne se og høre like bra, sier Algerøy, som legger til at serveringen vil bli gjennomført som på konserter.

Publisert: