Frustrert fan kjøpte TV-rettighetene selv

Frustrert over at ingen ville vise hans elskede Irland, kjøpte David Feeney de australske TV-rettighetene til VM-kvalifiseringskampen mot Sverige selv.

PÅ TV: Klubbnomaden Robbie Keane er fremdeles spydspiss for Irland. Nå har en fan sørget for at hans neste landskamp, og kanskje landslagsmål, blir vist for folk i Australia.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Feeney bor i Australia, der han fortvilt måtte konstatere at det ikke har vært mulig å se Irlands viktige landskamper i fotball på TV.

Han konsulterte en venn i Dublin som jobber med TV, og la deretter inn et bud til det tyske selskapet Kentaro, som eide rettighetene.

— De sa at budet mitt var for lavt, men at det ikke var så langt unna. Jeg hevet budet, og de sa OK, sier Feeney, som har inngått samarbeid med en kanal som spesialiserer seg på galoppløp. De står for storskjermvisninger ulike steder over hele Australia.

Veldig mange irer har bosatt seg i Australia etter at hjemlandet ble rammet av økonomisk krise for noen år siden, og Feeney håper at mange av dem vil betale for å se den viktige kampen mot Sverige.

Feeney har også sikret seg rettighetene til kampen mellom Ukraina og England, og han har pantsatt huset for å låne pengene som skulle til.

— Det handler om titusener av dollar, sier Feeney og legger til at han måtte bruke overtalelsesevnene for å få kona til å gå med på prosjektet.

— Det var vanskelig å overtale henne, men vi ble enige om at hun beholder pengene dersom vi går med overskudd.

(©NTB)

Publisert: