Nordtveit: – Avklarer framtida til uka

Elegant fra nordmannen da Mönchengladbach vartet opp med storseier.

Håvard Nordtveit scoret for Gladbach fredag. Foto: Reuters / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Håvard Nordtveit scoret for Borussia Mönchengladbach fredag. Om få dager tar han trolig beslutningen om sin egen fotballframtid. Borussia Dortmund kan bli neste stopp.

Haugesunderens kontrakt med Gladbach utløper etter årets sesong. Hva Nordtveit gjør da, er ikke kjent. Foreløpig har han utsatt avgjørelsen rundt sin egen framtid på fotballbanen. Nå nærmer det seg imidlertid en avklaring.

– Jeg tror en avgjørelse vil komme til uka, sa Nordtveit til tyske Sky Sports etter fredagens 5-1-seier over Werder Bremen.

Der scoret den norske landslagsprofilen Gladbachs femte mål to minutter før full tid, da han elegant overlistet Bremen-keeper Felix Wiedwald med en strålende avslutning fra distanse. Scoringen satte punktum for en stor kamp av Gladbach.

Ryktes til Dortmund

Tyske medier har den siste tiden rapportert at Borussia Dortmund skal ha Nordtveit høyt på sin ønskeliste foran neste sesong. Tidligere denne uken kommenterte hovedpersonen selv spekulasjonene for første gang.

– Selvfølgelig har jeg fått dem med meg, men jeg har det veldig bra i Gladbach, sa rogalendingen i intervjuet med tyske Sport-Bild.

Om valget han snart skal ta, sa 25-åringen videre:

– Det er en vanskelig avgjørelse som jeg må ta sammen med familien min. Til sjuende og sist må jeg lytte til magefølelsen. Vi får se hva den sier.

Nordtveit nyter stor tillit i Gladbach om dagen. Fredag bar han igjen kapteinsbindet og bidro altså med scoring. At den tyske storklubben vil forlenge kontrakten med sin norske midtbanespiller, hersker det ingen tvil om.

Dansk tenåring imponerte

Spissen Lars Stindl åpnet scoringsballet allerede etter 12 minutters spill, og deretter overtok den danske tenåringen Andreas Christensen scenen. 19-åringen, som er i Gladbach på utlån fra Chelsea fram til 2017, gjorde først 2-0 etter en drøy halvtime. Målet var hans første i den tyske toppserien.

Fem minutter etter pause kom 3-0 og igjen var Christensen målscorer.

Spissveteranen Claudio Pizarro reduserte for gjestene på straffe, men det skulle bli verre for formsvake Bremen. Raffael gjorde 4-1 på straffe for Gladbach, før kaptein Nordtveit satte punktum med sin strålende lobb.

Seieren, som var Gladbachs første etter vinterpausen, løftet Nordtveit og lagkameratene til fjerdeplass på tabellen med 32 poeng.

(©NTB)

Publisert:
 1. Tysk fotball
 2. Bundesliga
 3. Borussia Mönchengladbach
 4. Håvard Nordtveit

Mest lest akkurat nå

 1. Bevæpnet politi søker etter navngitt person

 2. Regje­ringen vil gi flere vaksiner til regioner med høyt smitte­trykk

 3. To mindreårige gutter siktet etter knivstikking på Revheim

 4. Nytt suverent Johaug-gull: – Det beste løpet mitt

 5. Ny nedtur i Vikings spillerjakt

 6. – En sterkere og mer eksplosiv reise enn sesong én