Sveits-sjefen: - Norge nesten som Barcelona

Trenerlegenden Ottmar Hitzfeld (64) mener Norge er blitt et mer spillende lag det siste året.

Ottmar Hitzfeld.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

NYDALEN (Aftenposten.no): — For ett år siden, da Norge møtte oss i Sveits, fikk de oss til å lide. Det var mye langballer, det var mange frispark, det var mange faste situasjoner. De var farlige og gjorde det vanskelig for oss. Jeg mener de har utviklet seg det siste året. De er fortsatt sterke på de faste situasjonene, men nå spiller de kortpasninger som Barcelona, sa Hitzfeld på pressekonferansen ved hotellet i Nydalen.

På vei ut fra lokalet tok Sveits' landslagssjef, som er kåret til årets trener i verden to ganger, seg god tid med de norske mediene.

Aftenposten spurte om han virkelig mente at Norge spilte pasninger som Barcelona.

— Nesten, svarte Hitzfeld og gliste lurt.

Han har stor respekt for Egil Olsen og fotballen han står for.

— Norge er i stor utvikling, det er ikke bare langballer. Det er mer kombinasjonsspill, men de har ikke glemt organiseringen.

- Hvordan vurderer du lagene i gruppen?

— Vi er i førersetet ettersom vi har et forsprang på fire poeng. Sammen med Norge er vi favoritter. Men jeg tror vi ender opp med å vinne gruppen.

Raknet mot Island

Sveits ledet 4-1 hjemme mot Island sist fredag kveld. Men i løpet av den siste halvtimen slapp Sveits inn tre mål og kampen endte 4-4. Hitzfeld mener det var en mental svikt. Derfor har han fokusert mye på samtaler med spillerne de siste dagene.

— Hele laget gjorde feil. Vi sto ikke på fullt ut hele kampen. Etter 60 minutter raknet organiseringen. Jeg er ikke redd for at laget skal få en reaksjon. Når vi har hatt dårlige kamper, eller dårlige opplevelser, har reaksjonen vært god i den neste. Jeg har stor tro på at det skal skje denne gangen også.

Sint på dommeren

På podiet, foran et 30-tall sveitsiske mediefolk, snakket han også om sluttminuttene i møtet mellom Sveits og Norge i Bern i oktober i fjor. Kampen endte 1-1, men Hitzfeld tiltet mot slutten av kampen og fikk i ettertid karantene av FIFA.

Hitzfeld mente de norske spillerne var usportslige mot Sveits-keeperen i sluttminuttene.

Derfor vil han før møtet med Norge snakke med dommer Howard Webb.

— Jeg er fortsatt sint for det som skjedde i Bern, sa Hitzfeld.

— Og hvis jeg får muligheten ønsker jeg å snakke med Webb før kampen. Det er ikke noe poeng for meg å gjøre det under kampen. Da får jeg bare advarsel.

Publisert: