De norske langt bak suverene Kramer

Håvard Lorentzen var beste nordmann på 10. plass.

Fana-løper Håvard Holmefjord Lorentzen. Arkivfoto: Håvard Bjelland
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Sven Kramer gikk inn til 1.46,79 på 1500-meteren i verdenscupåpningen søndag. Han knuste de norske, der Håvard Lorentzen var best på 10.-plass.

Bergenseren gikk inn til 1.48,72 og slo noe overraskende landslagskollega Sverre Lunde Pedersen. Det skilte 52 hundredeler mellom dem, og tidene viste at de norske løperne er langt unna godformen.

Innsatsen var skuffende, for før løpene i Harbin sa trener Sondre Skarli til NTB at han håpet Pedersen kunne være med å kjempe om en plass på seierspallen på distansen. Det var han ikke i nærheten av.

Annenplassen på søndagens 1500 meter gikk til russeren Denis Juskov med 1.47,46, mens belgiske Bart Swings tok tredjeplassen. Han gikk inn til 1.47,54. Sindre Henriksen falt og brøt 1500-meteren. Han gikk i par med Sverre Lunde Pedersen.

Hundredelsduell

Russiske Pavel Kulizjnikov vant søndagens 500 meter med fattige ett hundredels sekund under verdenscupåpningen på skøyter. Håvard Lorentzen endte på 13.-plass.

Det ble skikkelig drama om seieren i kinesiske Harbin. Til slutt måtte hjemmehåpet Gao Tingyu se seg slått på målstreken. Kulizjnikov vant med tiden 34,98. Tredjeplassen gikk til sørkoreanske Kim Tae-yun. Han endte 10/100 sekund bak vinnertiden.

Lorentzen var i mål på 35,42.

Senere søndag skal 24-åringen sammen med Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen gå 1500 meter.

Les også

Håvard Lorentzen imponerte stort: - En fantastisk dag

Les også

I dag var han endelig tilbake i A-gruppen etter skrekkskaden

Njåtun langt unna

Ida Njåtun er langt unna toppformen. Hun slet tungt og ble bare nummer 12 på 1500-meteren under verdenscupåpningen på skøyter søndag.

Det er tydelig at Asker-løperen har en jobb å gjøre for å komme i god nok form. I kinesiske Harbin var hun et godt stykke bak nivået som kreves for å kjempe med de aller beste.

Fredag kjørte hun inn til 15.-plass på 3000-meteren. Det gikk ikke stort bedre da distansen var halvert to dager senere.

25-åringen klarte ikke å henge med på farten i parløp med Miho Takagi fra Japan. Hun trivdes dårlig på den myke isen. Til slutt var Njåtun i mål på tiden 2.00,71. Heather Bergsma så sluttkjørt ut, men bet tennene sammen og tok hjem seieren på 1.57,00. Den amerikanske skøytestjernen slo nederlandske Marrit Leenstra med 64 hundredels sekund.

Bøkko nummer 15

Tidligere søndag fikk Hege Bøkko som ventet knallhard konkurranse på 500 meter. 25-åringen fra Hallingdal ble nummer to på samme distanse fredag, men da gikk hun i B-gruppen. I eliten ble det betraktelig tøffere, og hun endte til slutt på 15.-plass.

Bøkko var i mål på tiden 38,91. Seieren gikk til Nao Kodaira, som vant på 38,04. Den japanske jenta slo sørkoreanske Lee Sang-hwa med 7/100 sekund.

Helgens skøyteløp i kinesiske Harbin var startskuddet for verdenscupsesongen. (©NTB)

Publisert: