Belgias landslag avlyste trening etter terror: - Fotball er ikke viktig i dag

Nå kan landskampen mot Portugal være i fare.

Det ble ingen trening for de belgiske landslagsspillerne tirsdag. Her fra en tidligere samling. Her ser vi Thomas Vermaelen til venstre og Kevin De Bruyne.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Belgias fotballandslag skal etter planen møte Portugal på King Baudouin stadion i Brussel tirsdag om en uke. Om landskampen blir noe av er usikkert etter terrorangrepene i Brussel.

Det gikk av to bombeeksplosjoner på Zaventem-flyplassen tirsdag, og også på metroen slo terroristene til.

Landslagsspillerne til Belgia skulle ha trent tirsdag ettermiddag, men økten ble avlyst.

«Våre tanker er hos de rammede. Fotball er ikke viktig i dag. Treningen avlyst» , meldte landslaget på Twitter.

«Rystet og opprørt»

Belgias landslagskaptein Vincent Kompany skrev dette på Twitter:

«Jeg er rystet og opprørt. Igjen er det uskyldige mennesker som må betale prisen. Mine tanker er hos familiene til ofrene. Nå ønsker jeg at Brussel skal handle med verdighet. Vi har det alle vondt, men vi må avstå fra hat. Uansett hvor vanskelig det kan være», skriver Kompany.

Belgias fotballandslag er faktisk nummer én på FIFAs offisielle verdensranking. Laget er klart for sommerens EM-sluttspill i Frankrike.

En annen av stjernene på laget er Tottenham-forsvarer Jan Vertonghen.

«Kan ikke tro at jeg leser om slike ting nok en gang…», skriver Vertonghen.

Norwich-spiller på flyplassen

Manchester Uniteds Adnan Januzaj er også rystet over nyheten som preger hele Europa tirsdag:

«Fryktelig å se hva som skjer i Brussel», skriver han.

Norwich-spilleren Dieumerci Mbokani var på Zaventem-flyplassen da terroristene slo til. Han er på lån fra Dinamo Kiev. Ifølge Norwich kom kongoleseren uskadd fra angrepene.

Norwich skriver på sin hjemmeside at klubben er i kontinuerlig kontakt med Dieumerci, som har returnert til familien sin.

UEFA styrker sikkerheten i EM

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) forsikrer om at sikkerheten under fotball-EM i Frankrike blir prioritert.

Den franske hovedstaden, Paris, ble rammet av terrorristangrep i november. Tirsdag ble nabolandet Belgias hovedstad Brussel rammet av terror. Det har fått UEFA til å komme med en bekreftelse med tanke på sikkerheten i det kommende mesterskapet i Frankrike.

– Etter dagens hendelser i Brussel, ønsker UEFA å bekrefte sin forpliktelse i å ha sikkerhet i senter av våres organisatoriske planer av EM 2016, skrev forbundet i en uttalelse.

– Euro 2016 SAS (trygghet og sikkerhet) vil overvåke nivået av risiko i turneringen. I over tre år har Euro 2016 SAS jobbet med myndighetene for å garantere et trygt og sikkert mesterskap. Alle nødvendige tiltak blir iverksatt for å sikre dette, skrev UEFA. (©NTB)

Publisert: