Van Gaal stormet ut av pressekonferanse

Krevde unnskyldning fra journalistene etter ryktene rundt managerjobben i Manchester United.

IKKE FORNØYD: Louis van Gaal opplever svak form hos sitt Manchester United-mannskap. I dag forlot han den obligatoriske pressekonferansen etter snaue fem minutter.
 • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Manchester United-manager Louis van Gaal har vært under et visst press i det siste, etter at hans lag ikke har prestert opp mot det forventede.

Storklubben har tapt sine siste tre kamper, ligger på femteplass i Premier League, ni poeng bak ligaleder Leicester, og ble slått ut av Champions League etter gruppespillet.

I dag møtte managerveteranen pressen etter at det de siste dagene har vært mange skriverier i britiske medier om at han er nær ved å miste jobben på Old Trafford. Det endte dramatisk.

Van Gaal brukte noen minutter på å stramme opp de oppmøtte journalistene, før han stormet ut fra seansen etter snaue fem minutter med et sarkastisk "god jul". Det melder ESPN. Flere britiske medier, blant annet The Guardian, rapporterer at nederlenderen var tydelig opprørt og sint, og at pressen kun slapp til med tre spørsmål.

— Er her bare på grunn av reglene

— Har noen i dette rommet en følelse av at de burde ha sagt unnskyld til meg? Ingen? Det er derfor jeg spør. Det virker som jeg allerede har fått sparken, ut fra det jeg har lest, sa van Gaal.

Spekulasjonene, spesielt i engelske aviser, har gått på at José Mourinho, som nylig fikk sparken i Chelsea, kan komme til å ta over i sjefsstolen på Old Trafford.

Les også

Hiddink ber Chelsea-spillerne om å gå i seg selv

Les også

Wenger irritert på Manchester United-ryktene: - Det er respektløst

Les også

Mourinhos agent avviser avtale med Manchester United

— Min kollega (Mourinho, journ. anm.) har allerede vært her. Hva tror dere skjer med min kone? Eller mine barn? Eller med mine barnebarn? Eller med Manchester United-fansen? Eller mine venner? Hva tror dere? De har ringt meg mange ganger, og også Arsène Wenger har uttalt seg om det, sa en opprørt van Gaal.

— Tror dere virkelig at jeg ønsker å snakke med media? Jeg er her bare på grunn av Premier League-reglene. Jeg er nødt til å snakke med dere, slo han fast.

- Får støtte

64-åringen hevder at United-leder Ed Woodward og managerlegenden Sir Alex Ferguson har gitt ham sin støtte den siste uken.

— Man må se på fakta, og når jeg har blitt oppringt av Alex Ferguson, David Gill og Ed Woodward på grunn av noe dere har skapt, så er ikke det bra, det er ikke fakta. Og nå må jeg svare på spørsmål. Jeg tror ikke jeg ønsker å gjøre det, sier han.

— Jeg ønsker dere en god jul og kanskje også et godt nytt år når jeg ser dere. Kos dere med vin og en bit pai. Farvel, avsluttet van Gaal presskonferansen med før han stormet ut etter fire minutter og 58 sekunder.

Les også

 1. Hvor lenge holder Leicester?

 2. Slik ladet Arsenal-stjernene opp til storkampen

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Manchester United
 3. Louis van Gaal

Mest lest akkurat nå

 1. – Julebordsesongen er nå avlyst

 2. Falske eposter utgir seg for å være fra Helsenorge

 3. Kjempeopplegg!

 4. Bensinstasjonssjefen på Ålgård tjente over 15 millioner i fjor

 5. Da julebordet ble avlyst, fikk Morten en idé

 6. Slik ble Rogalands 20 rikeste gode for 15 milliarder