Johnsen fikk spilletid i Ajax-seier

God start på julaften for det norske talentet.

Dennis Johnsen kom på banen like før slutt.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Ajax - Willhem II 3–1

Dennis Johnsen fikk et kort innhopp da Ajax slo Willem II 3-1 i nederlandsk æresdivisjon julaften.

Den norske unggutten har stort sett måttet nøye seg med spill for ungdomslaget, men ble byttet inn i sluttminuttene av søndagens hjemmekamp. Han erstattet David Neres i det 89. minutt.

Ajax vendte 0-1 til seier foran 51.921 tilskuere i egen storstue. Justin Kluivert, Kasper Dolberg og nevnte Neres scoret målene, alle i den siste halvtimen.

Les også

Zidane etter ydmykelsen: – Et tap som gjør vondt

Med seieren er Ajax fem poeng serieleder PSV Eindhoven og tre foran tredjeplasserte AZ Alkmaar.

Mens Johnsen ble belønnet med spill da han tilbrakte julaften på benken, ble Ruben Yttergård Jenssen sittende kampen ut da hans Groningen banket Sparta Rotterdam 4-0.

Jenssen måtte med tungt hjerte vinke farvel til familien på vei til julefeiring i Tromsø og selv bli igjen i Nederland for å forberede seg til julekampen. Og så kom han ikke engang på banen.

Seier ble det iallfall. Kampen var målløs til pause, men Lars Veldwijks tidlige scoring i annen omgang brøt demningen. Tom van Weert og Ritsu Doan økte hver sin gang, før og etter et selvmål av gjestenes Frederik Holst.

Gjestene gikk til kampen med Dolf Roks som en midlertidig løsning på trenerbenken, etter at Alex Pastoor fikk sparken. Trenerendringen fikk ikke ønsket effekt.

(©NTB)

Publisert: