Høgmo måtte si nei 34 ganger på ni dager: - Hadde ikke hatt tid til playoff-kampene

"Alle" vil ha en bit av Norges landslagssjef før møtene med mot Ungarn.

POPULÆR: Per-Mathias Høgmo
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

ULLEVAAL (Aftenposten): Per-Mathias Høgmo får tilbud om å stille opp i alt fra TV-programmer og portrettintervjuer til å holde foredrag på næringslivskonferanser.

— Jeg vet ikke hva som defineres som mye, men skulle vi takket ja til alt som kommer så hadde vi fylt opp dagene hele veien. Da hadde det ikke blitt tid til playoff. Så alle er nok best tjent med at jeg bruker tiden til å forberede den samlingen som kommer, sier Høgmo til Aftenposten.

Norges landslagssjef er en ettertraktet mann. Det speiler interessen som er rundt landslaget han leder. For etter at det ble klart at Norge skulle møte Ungarn over to kamper i et siste forsøk på å komme til EM i Frankrike, har henvendelsene strømmet inn.

Les også

Høgmo vraket King - Pedersen i troppen

Les også

Hvis Marcus Pedersen måtte leve som Martin Ødegaard, ville han blitt drittlei av fotball

"Hele" medie-Norge vil ha Høgmo

— Jeg tror jeg kom til 34 henvendelser på ni dager. Det er ting som utelukkende går på Høgmo. Mye handler om de to playoff-kampene, men det er også portretthenvendelser, ønske om at han stiller som gjest i diverse TV-programmer, og vi er selvfølgelig veldig glade for interessen. Men nå er det én ting som gjelder, det er én ting vi blir målt på, og det er utfallet av de to playoff-kampene. Da blir det vanskelig å takke ja til alle henvendelsene som kommer når det går så slag i slag, sier landslagets pressesjef, Svein Graff, til Aftenposten.

POPULÆR: Per-Mathias Høgmo

I tur og orden har TV-kanalen MAX (som sender Norges kamper), NTB, VG, Aftenposten, Dagsrevyen, NRK-programmet Lindmo, TV 2-programmet Senkveld, TV 2 Sporten, NRK-sporten, Dagens Næringsliv, Dagbladet, den skotske avisen The Herald, UEFAs egen TV-kanal, ungarske medier, i tillegg til diverse norske lokalaviser, fått nei på sine forespørsler.

Les også

Høgli rekker Ungarn-kampene

Norge er blant de mest åpne og tilgjengelige landslagene i Europa. Blant annet er landslagssjefen tilgjengelig for media hver dag under samlingen som starter mandag. Men i forkant har man sett seg nødt til å si nei til det som har kommet.

Vil være folkets landslag

Tirsdag offentliggjorde Høgmo sin tropp til de to kampene mot Ungarn, og tok seg god til å snakke med de fremmøtte mediene på Ullevaal stadion.

— Vi er veldig glade for at vi gjennom kvaliken har skapt en entusiasme for de to playoff-kampene, men også for fremtiden. Det har vært viktig for oss å vise at vi har et lag som presterer på høyt nivå. Og med den kommende kampen mot Ungarn, som er utsolgt, så blir det femte gang i år vi fyller Ullevaal. Det gleder vi oss stort over, sier Høgmo.

— Vi ønsker å være folkets landslag og stille opp på mest mulig, men nå handler det om å ha rett fokus og ikke bare fylle avisspalter og TV-tid, sier Svein Graff.

Hør den ferske episoden av Aftenpodden Sport:

Publisert: