RBK tilbudt Gunnarsson-pakke

<p>Stabæk tilbød Johan Andersson og Veigar Páll Gunnarsson sammen</p>

Bergen 20111002. Eliteserien fotball, Brann-Vålerenga. Vålerengas Veigar Pall Gunnarsson scorer 1-0 til Vålerenga i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Vålerenga på Brann stadion søndag kveld. Kampen ender 1-4.Foto: Marit Hommedal / Scanpix
 • Marius Vik
Publisert: Publisert:
Fotball09.09.2011TippeligaenStabæk v TromsøFoto: Morten Olsen, DigitalsportJohan Andersson - StabækMos Abdellaoue - Tromsø
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Onsdag kveld kom TV 2 med nyheten om at Stabæk solgte Veigar Páll Gunnarsson til Vålerenga for kun én million kroner – samtidig som Oslo-laget skal ha sikret seg en opsjon på stortalentet Herman Stengel til en kostnad på hele fire millioner.

Bæringene var i sommer i en akutt, økonomisk krise, permitterte ansatte, og søkte desperat frisk kapital med Veigar Páll Gunnarsson som det heteste salgsobjektet. Problemet var at islendingens gamleklubb Nancy hadde sikret seg en klausul i Gunnarssons kontrakt da han ble tilbakeført til Stabæk for en symbolsk sum foran 2010-sesongen. Der sto det at Nancy skulle ha 50 prosent av overgangspengene hvis Gunnarsson gikk til en ny klubb.

Stabæk ønsket derfor å finne en løsning slik at man satt igjen med mest mulig av overgangssummen selv.

LES OGSÅ:

Kreative

Etter mange dagers forhandlinger i slutten av juli gikk Vålerenga til slutt på Stabæks kreative salgsidé, men det var ikke den eneste klubben som fikk forelagt en slik pakkeløsning.

Rosenborg ønsket sterkt Stabæk-spissen, men bæringene hadde også en Johan Andersson på utgående kontrakt som kunne være interessant for trønderne.

Den svenske midtbanespilleren har spilt under Jan Jönssons ledelse både i Stabæk og Landskrona, og Rosenborg-treneren er meget begeistret for den målhissige midtbanespilleren . I tillegg hadde Andersson en lojalitetsbonus som skulle utbetales i september om han ble værende i Bærum som Stabæk håpet å slippe.

Dermed fristet bæringene også Rosenborg med en «Gunnarsson + en spiller til»-pakke.

Selv om summen på den enkelte spilleren aldri ble endelig avtalt, var strategien den samme som i Vålerengas tilfelle: Pakketilbud.

Fikk man satt prisen for Gunnarsson lavt nok, ville Stabæk kunne beholde nærmere 2 millioner kroner som ellers ville ha tilfalt Nancy, i tillegg ville de spare lønn og bonuser for flere millioner.

Komplisert

Trønderne gikk i tenkeboksen, men da Vålerenga kom på banen, ble det komplisert. Stabæks prisforlangende begynte å stige, og Gunnarsson, som tidligere hadde sagt til Aftenposten at han ikke ønsket seg til Vålerenga, fikk plutselig et lønnstilbud fra Oslo-laget som nær matchet trøndernes tilbud.

Da ble valget enklere for Veigar Páll Gunnarsson, som til slutt valgte å skriver under for Vålerenga. I Trondheim reagerte man med forundring, mens de størst taperne er Nancy, som kan gå glipp av rundt 2 millioner kroner – hvis de ikke velger å forfølge saken.

Stabæk – og Vålerenga – kan også risikere ytterligere trøbbel på hjemmebane:

Ifølge NFF er det hverken lov å sette kunstig lave priser for spillere (Gunnarsson) eller inngå avtaler rundt spillere uten at spilleren selv, og foresatte for spillere under 18 år, er informert (Stengel).

Intet tyder på at det er satt noe punktum i saken.

Les også

 1. Stabæk startet med Stengel

 2. Stabæk måtte låne penger av Vålerenga

 3. Nancy må svare norsk politi om overgangssaken

 4. Politiet søkte hjelp hos Ole Gunnar Solskjær

 5. Politiet har gjort avhør på Island

Publisert:
 1. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Unge menn uten førerkort krasjet inn i gjerde på Jåttå

 2. På papiret var alt i orden. Bak hyttefasaden skjulte det seg underbetaling, falske timelister og livsfarlige arbeidsforhold

 3. Magne surfer på en ustabil kobberlinje

 4. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten

 5. Staten kan ikke betale for alt

 6. Borgli testet banesykling: - Hjelmen knuste momentant