Håpet lever for Solbakken - men nå trenger han hjelp i siste kamp

Ståle Solbakken og FC København kjempet seg til 0-0 og et litt heldig poeng mot Porto.

Ståle Solbakken og FCK er avhengig av hjelp fra Leicester dersom det skal bli åttendelsfinale på det danske laget.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Dermed kan det fortsatt bli avansement til cupspillet.

Poenget betyr at Porto har grepet om annenplassen i gruppe G foran den siste runden. FC København er to poeng på etterskudd, og er avhengig av at gruppevinner Leicester ikke taper for Porto i avslutningen. Samtidig må FCK slå poengløse Brugge borte.

FCK forsøkte og forsøkte, men ble stoppet av Porto hver gang.

Solbakken innser at Leicester trolig velger å hvile spillere i kampen som betyr så mye for FCK.– Jeg vet ikke hvordan B-laget til Leicester er. Det blir vel avgjørende. Jeg håper de seks-sju spillerne de bytter inn i den kampen gjør alt de kan, sa han til Viasat etter kampen.

FCK-sjefen ba samtidig spillerne sine holde hodet høyt hevet.

– Vi skal huske på at vi har oppnådd målet vårt. Vi spiller uansett europeisk fotball etter jul. I dag er vi litt skuffet, men samtidig også stolte, sa han.

Les også

PSG-stjerne nektet innreise til Storbritannia: - Klubben er sjokkert

Hang i tauene

FCK tok et oppsiktsvekkende poeng i mesterligaåpningen borte mot Porto, etter å ha spilt med ti mann i deler av kampene. Tross utvisningen hadde FCK god kontroll.

Det samme var ikke tilfellet i Parken tirsdag. Gjestene var det friskeste laget og la press på Solbakkens menn. Hjemmelaget hadde periodevis mer enn nok med å rydde unna, særlig etter pause.

– Vi gjør en perfekt gjennomført første omgang, bortsett fra at vi ikke scorer mål. Jeg synes vi gjorde maks ut av det. Vi investerte samtidig kolossalt med krefter, og det så vi i annen omgang. Da hang vi i tauene og var litt heldige som unngikk baklengs, sa Solbakken.

God FCK-keeper

At oppgjøret likevel endte målløst kan Solbakken blant annet takke keeper Robin Olsen for. Svensken har vært god i mesterligaen denne høsten og var igjen bunnsolid bak et tidvis svært vaklevorent FCK-forsvar. Dobbeltredningen som forhindret Porto-ledelse tidlig i annen omgang var det kolossal klasse over.

Ståle Solbakken mønstret et klart svekket FCK-mannskap til tirsdagens kamp. Nordmannens faste spisspar Andreas Cornelius og Federico Santander er begge skadd og kunne ikke spille.

I den målfarlige duoens fravær satset Solbakken på slovenske Benjamin Verbic og serbiske Andrija Pavlovic på topp. Duoen klarte aldri å sette Porto-forsvaret på de helt store prøvene.

FCK skapte knapt en målsjanse i løpet av 90 minutter.

Les også

Dansk avis: Solbakken ønsker ikke å ta over Norge

Ny Leicester-seier

Regjerende Premier League-mester Leicester har vært bunnsolid i mesterligadebuten og hadde små problemer med å ta tre nye poeng mot Brugge på eget gress.

Japanske Shinji Okazaki ordnet 1-0 tidlig i kampen, før Riyad Mahrez økte til 2-0 på straffespark. Colombianske José Izquierdo ga Brugge håp om poeng med sin redusering tidlig i annen omgang, men utligningen kom aldri.

Leicester er klar for utslagsrundene som gruppevinner. Hvem som slår følge med engelskmennene blir først klart i den siste runden. (©NTB)

Publisert: