TIL-stjernen ennå ikke solgt – men treneren tror det går mot overgang

TIL er i ferd med å selge Mikael Norø Ingebrigtsen (21) til Sverige. Klubben kan sitte igjen med over 2,5 millioner kroner om alt av klausuler slår inn.

TAKK FOR MEG: Mikael Norø Ingebrigtsen er med all sannsynlighet straks ferdig som TIL-spiller.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Etter at IFK Göteborg kom med et bud nummer to i helga, noe iTromsø omtalte mandag, har partene forhandlet om en overgang.

iTromsø er kjent med at Göteborg-klubben har økt overgangssummen til cirka 1,6 millioner kroner, og at TIL kan tjene opp til rundt 1 million kroner ekstra basert på prestasjoner Ingebrigtsen gjør som IFK-spiller.

Les også

Svensk klubb med nytt bud på TIL-spiller

Les også

Hemmelig superøkt med pappa og storebror er TIL-talentets suksessoppskrift

Nordlys omtalte tirsdag ettermiddag at overgangen var i boks. Det avkrefter hovedtrener Simo Valakari.

– Vi forhandler fortsatt med IFK, og det de har kommet med er ikke helt det vi som klubb vil ha. Spilleren vil forlate, og da tror jeg det går den veien, sier Valakari til iTromsø.

Dermed ligger det meste an til at Ingebrigtsen, en av TILs absolutt største talenter, forlater klubben i en alder av 21 år.

iTromsø får opplyst at Ingebrigtsen skal trolig skrive under en kontrakt på tre år i den svenske klubben som endte som nummer 10 i den svenske toppdivisjonen forrige sesong.

IFK til Spania

Ingebrigtsen var på tirsdagens trening i Tyrkia, og ifølge Valakari kommer 21-åringen til å være på leiren ut hele oppholdet. IFK på sin side drar onsdag til treningsleir i San Pedro del Pinatar sør for Alicante i Spania, og har ytret et ønske om å hente han dit.

21-åringen er en del av det som ble kjent som «gullgenerasjonen» av spillere født i 1996 som fikk A-lagskontrakt med TIL. Etter at både Ingebrigtsen og tidligere i vinter Ulrik Yttergård Jenssen forlot klubben er Runar Espejord, Jostein Gundersen og Fredrik Michalsen de som er igjen.

Totalt har Ingebrigtsen ifølge fotball.no spilt 90 kamper og scoret 21 mål for TILs A-lag. Vingen har også totalt 12 aldersbestemte landskamper og ett mål fordelt på G15, G16, G18, G19 og U21.

Slo igjennom i 2015

I TIL slo Ingebrigtsen virkelig igjennom da han i sin første kamp fra start i Eliteserien, borte mot Aalesund i april 2015, scoret. Gjennombruddet ble fulgt opp av perioder der Ingebrigtsen var inn og ut av laget. Senest i 2017 scoret talentet åtte mål på bare 17 kamper fra start.

Vingen takket nei til ny TIL-avtale i vinter blant annet fordi han ikke følte at han ble satt i en passende rolle. I Göteborg har de lett etter en hengende spiss eller innoverkant, noe som kler Ingebrigtsen godt.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102982128
2Brann105321910918
3Sarpsborg 089441117416
4Tromsø9432108215
5Stabæk94321213-115
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk